JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Hoofdpijn voorhoofd of sinus hoofdpijn

hoofdpijn
Home ┬╗ Hoofdpijn soorten en behandelwijze ┬╗ Hoofdpijn voorhoofd of sinus hoofdpijn

Hoofdpijn voorhoofd wordt in het buitenland onder de noemer sinus hoofdpijn ingedeeld. We geven tips hoofdpijn ook bij chronische hoofdpijn. Leggen kort uit de soorten hoofdpijn. Het is pijn bij de voorkant van jouw gezicht. Betreft zowel pijn bij je voorhoofd als bij jouw jukbeenderen. Het betreft de eerste hoofdpijn uit onderstaand figuur. Het is geen typische migraine hoofdpijn.

hoofdpijn voorhoofd
hoofdpijn voorhoofd

Je sinussen zijn luchtige ruimtes in je voorhoofd bij jouw jukbeenderen en achter de brug van je neus. Wanneer ze ontstoken raken – meestal vanwege een allergische reactie of een infectie – zwellen ze op, maken ze meer slijm en kunnen de kanalen die ze afvoeren worden geblokkeerd.

De opbouw van druk in uw sinussen veroorzaakt pijn die aanvoelt als hoofdpijn.

Hoofdpijn voorhoofd symptomen

Je voelt een diepe en constante pijn in je jukbeenderen, voorhoofd of de brug van je neus. De pijn wordt meestal sterker als je je hoofd plotseling beweegt of verrekt. Tegelijkertijd kan je andere symptomen van de sinussen hebben, zoals:

Een loop neus
Gevoel van volheid in je oren
Koorts
Zwellend in je gezicht

Andere soorten terugkerende hoofdpijn voorhoofd, zoals migraine of spanningshoofdpijn, worden vaak verward met sinushoofdpijn. Omdat de behandeling die je nodig hebt afhangt van wat voor soort hoofdpijn je hebt, is het belangrijk om erachter te komen of jouw symptomen worden veroorzaakt door jouw sinussen. Als een sinusblokkade, zoals een infectie, echt de oorzaak is, hebt je waarschijnlijk ook koorts. Gewoonlijk kan jouw huisarts vertellen of jouw sinussen zijn geblokkeerd op basis van de symptomen die je beschrijft en een lichamelijk onderzoek, maar in sommige gevallen kan je een  CT- of MRI-scans nodig hebben.

Hoofdpijn reguliere behandeling

Het doel met hoofdpijn voorhoofd is meestal om jouw symptomen te verlichten en een infectie te behandelen als je er 1 hebt. Je zou voor korte tijd antibiotica kunnen nemen, evenals antihistaminica of decongestiva. Je kan ook inhalatie-nasale decongestiva gebruiken, maar dit mag maximaal 3 dagen duren. Langdurig gebruik kan de symptomen verergeren.

Je kan ook pijnstillers gebruiken, of als deze niet helpen, kan jouw huisarts corticosteroïden voorschrijven bij voorhoofd hoofdpijn om de ontsteking in jouw sinussen te verlichten. Als een allergische reactie de hoofdpijn doet opvlammen heb je mogelijk een preventieve allergiebehandeling nodig.

Je kunt je ook beter voelen met eenvoudige tricks thuis, zoals meer drinken, een luchtbevochtiger gebruiken of een neusspray met zout water gebruiken.

In zeldzame gevallen kan hij een sinusoperatie aanbevelen om poliepen te verwijderen of kleine of constant gezwollen sinussen op te heffen. Je bent van harte welkom voor een intakegesprek in mijn praktijk met direct daarna een 1ste hoofdpijn behandeling.

Hoofdpijn voorhoofd innerlijke zelf-help aanpak

Schrijf je in voor de Stop Migraine Hoofdpijn Innerlijke Zelf-Help Online Cursus. Dan weet je wat je wat helpt tegen hoofdpijn. Je leert technieken, waarmee alle soorten hoofdpijnen en migraine qua frequentie en intensiviteit kan reduceren.

Hoofdpijn voorhoofd behandeling in praktijk

Hoofdpijn voorhoofd wat te doen? Het kan een drukkende hoofdpijn zijn net boven de ogen. Uiteraard ben je ook van harte welkom in mijn praktijk voor een behandeling. Lees hiertoe meer over de oorzaken hoofdpijn. Stel je voor een leven zonder hoofdpijn voorhoofd!