JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Clusterhoofdpijn spiritueel?

migraine symptomen

Home » Hoofdpijn » Clusterhoofdpijn achter oog of ogen

Cluster hoofdpijn of hoofdpijn achter oog is 1 van de meest moeilijk te verhelpen vormen van migraine. Wat helpt tegen hoofdpijn achter ogen? Of hoofdpijn achter oog? Hoofdpijn achter oog kan voorkomen door corona, door menstruatie of door zwanger zijn. Het kan optreden bij draaien van nek en ook pijn boven oog bij wenkbrauw veroorzaken. Bovendien kan het aanvoelen als een druk achter oog en wazig zien kan optreden. In het buitenland is deze vorm van hoofdpijn bekend onder de naam cluster headache. Het wordt ook wel een zelfmoordhoofdpijn genoemd. In die zin is het gevaarlijk. De clusterhoofdpijn medicatie is kort gezegd ontoereikend  en een aanslag op je gezondheid voor de lange termijn. De symptomen kort samengevat : veel hoofdpijn aanvallen per maand rond en in het linker of rechter oog. Ga voor een diagnose of test eerst naar jouw huisarts.

Hoofdpijn achter oog links of rechts?

Kan je na een diagnose door een arts voor een intake uitnodigen en een eerste behandeling van jouw clusterhoofdpijn. Voor oogmigraine is de ervaring met migraine patiënten op basis van de ervaringen in mijn praktijk uitgebreid met een tweetal extra technieken.

oogmigraine of clusterhoofdpijn of pijn achter oog of ogen

oogmigraine of clusterhoofdpijn of hoofdpijn achter oog of ogen

De oogmigraine (cluster headache) is pijn rondom en achter het oog. Dit kan de linker of rechter kant zijn. Het blijkt ook bij clusterhoofdpijn patiënten regelmatig te wisselen. Op de figuur hierboven is deze aan de linker kant aangeduid. De storing van het gezichtsvermogen kan aan beide ogen voorkomen maar vaker bij maar één oog. Vaak begint een oogmigraine aanval met een blinde vlek of zwarte vlekken die zich in een paar minuten kunnen uitbreiden in het gezichtsveld.

De oogpijn en hoofdpijn bij clusterhoofdpijn links duidt op een trauma met moeder. De oogpijn en hoofdpijn rechterkant duidt op een trauma met de vader. Meestal ontstaan trauma’s gedurende de zwangerschap en of vroege kindertijd. Meestal zijn clusterhoofdpijn cliënten dit vergeten of niet meer bewust van.Het zicht wordt tijdelijk vermindert of verdwijnt helemaal. De oogmigraine of clusterhoofdpijn aanval duurt tussen de vijf – en dertig minuten maar de klachten kunnen in sommige gevallen veel langer aanhouden. Als de aanval is gestopt, kunnen de symptomen hoofdpijn, een zwaar gevoel in het hoofd, moe of ziek worden optreden.

Ervaring met traumaverwerking

Tijdens het meer dan 25 jaar behandelen als genezend medium kwamen er na migraine patiënten ook oogmigraine of clusterhoofdpijn patiënten om hulp vragen. Oorzaken hoofdpijn dat zijn er maar twee. Oude emotionele trauma pijn of van een fysiek ongeluk waarbij je hoofd een flinke klap heeft gehad. Dit geldt zeker ook voor de primaire oorzaak van clusterhoofdpijn of oogmigraine. 

Dit trauma kan zijn oorsprong vinden in een fysiek ongeluk waarbij het hoofd is geraakt of een emotionele botsing met een volwassene vanuit de vroege kindertijd. In onderstaand figuur uit het door mij gepubliceerde boek Oneness Effort zie je dat de kwestie clusterhoofdpijn zichtbaar boven water uitsteekt. De andere lagen beschrijven het onderbewuste opgeslagen hartzeer waartoe je allereerst spiritueel dient te ontwaken.

spiritueel ontwaken

spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste voor clusterhoofdpijn

Door een trauma zit er heel veel angst en vrees energie in jouw auraveld opgeslagen. Deze angst houdt je klein waardoor je niet genoeg ruimte kan innemen. Dit kan de belangrijkste veroorzaker zijn van jouw clusterhoofdpijn. Het trauma zorgt voor hoofdpijn achter oog. In feite ook een verkramping van een energiebol in en rond het oog. Jouw energie om meer ruimte in te willen nemen ontbreekt, omdat deze als het ware wegvloeit in een zwart gat. Net zoals in de ruimte als je wel eens zwarte gaten hebt bestudeerd.

clusterhoofdpijn ontwaken van hartzeer

clusterhoofdpijn ontwaken van hartzeer

Clusterhoofdpijn betekenis

Deze vorm van hoofdpijn achter het oog manifesteert zicht in cyclische patronen. Daarom wordt het ook clusterhoofdpijn genoemd. Het Engelse woord cluster betekent gedurende een bepaalde periode. Het is de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn. De pijn wekt je gewoonlijk midden in de nacht gepaard gaande met intense pijn in of rond één oog. Frequente aanvallen (cluster perioden genoemd), kunnen van weken tot maanden duren meestal gevolgd door remissieperioden waarin de clusterhoofdpijn niet aanwezig is. Tijdens remissie heb je geen hoofdpijn gedurende maanden of soms zelfs jaren. Geen aanvallen meer.

Symptomen oogmigraine of clusterhoofdpijn

Een clusterhoofdpijn treft snel, meestal zonder waarschuwing, hoewel je misschien eerst migraine-achtige misselijkheid en aura hebt. Veel voorkomende klachten en symptomen van clusterhoofdpijn zijn:

  • Eenzijdige intense pijn bij 1 oog
  • Roodheid in uw oog op de aangedane zijde
  • Zwelling rond uw oog op de aangedane zijde
  • Hangend ooglid

Clusterhoofpijn patiënten gaan ook trillen of zitten en heen en weer schommelen. Sommige migraine-achtige symptomen – inclusief gevoeligheid voor licht en geluid – kunnen ook voorkomen. Hoewel meestal aan één kant. Achter 1 van de ogen.

Migraine hoofdpijn aanbevelingen

Hieronder tref je zowel clusterhoofdpijn als migraine aanbevelingen aan. Klik op de symbolen naast de handen welke jouw clusterhoofdpijn kunnen behandelen. Je kunt de ervaringen van cliënten welke je voorgingen nalezen. 

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Migraine

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Vijf *

Loes Oostra

Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen. Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.

antara nuijens blok

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog – clusterhoofdpijn een vorm van migraine – en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

CPH Clusterhoofdpijn aanbeveling

Onderstaande referentie is van de meest erge vorm van clusterhoofdpijn. Deze client heeft zijn leven weer terug en geniet weer! 

profile-pic

Paroxysmale hemicrania.

Kwam via Jyotisha via internet in zijn praktijk. Heb al 27 jaar last van ernstige hoofdpijn. Ben in die periode 2 keer in het ziekenhuis opgenomen. Heel het reguliere traject heb ik afgerond. Wilde evenwel geen operatie in mijn hoofd dat vond ik te riskant en er is geen garantie op succes. Er is in feite geen goede reguliere behandeling. De impact op je leven van de ziekte van Sjaastad is dat je geen leven meer hebt. Ben eind 2020 en begin 2021 vijf keer gedurende 11 weken op consult geweest. Na elke consult had ik steeds minder en minder intense hoofdpijn aanvallen gehad. Na deze behandelingen gaat het super ik heb 500 procent mijn leven weer terug. Kan weer alles eten en heb geen aanvallen meer. Dat waren er eerst tientallen per dag. Heel veel dank. Jyo en Linda zijn hele lieve mensen, ze doen alles wat mogelijk is om je te helpen!!!

Ton Kandelaars

Behandeling van hoofdpijn achter oog of ogen in mijn praktijk

Behandelen van alle soorten hoofdpijn met verschillende klachten is gestoeld op het meer dan 25 jaar. De aanpak is primair samengevat als volgt:

  1. Het rechtzetten van 2 lichtlijnen in het hoofd
  2. Het activeren van 2 lichtlijnen in het hoofd
  3. De intentie hanteren dat de lijnen in nieuwe configuratie blijven.
  4. Hartzeer oplossen een traumatische ervaring uit het verre verleden.

De aanpak is gestoeld op de Heilige Geometrie van ondermeer de hyper-octaëder  hetgeen ons pijnlichaam symboliseert. Door het uitlijnen en heractiveren van lichtlijnen verdwijnt het gewaar worden van de chronische pijn. Onderstaand figuur geeft een vier dimensionale weergave van deze geometrische vorm.

dubbele octahedron of pijnlichaam clusterhoofdpijn

dubbele octahedron of pijnlichaam clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn en aan jezelf werken?

Alle soorten hoofdpijnen en migraine qua frequentie en intensiviteit reduceren? Veel voorkomende chronische en acute klachten nemen we serieus. Wat doen tegen hoofdpijn? Behandelen van alle soorten hoofdpijn? Het behandelpunt van clusterhoofdpijn bevindt zich buiten het lichaam. Toen ik dit specifieke punt ontdekte via mijn gidsen toen kwam er schot in de zaak bij de eerste patiënten destijds. Hoofdpijn achter oog of ogen bleek eindelijk behandelbaar. Pijn achter oog bij draaien duidt op een oud ongeluk als boosdoener. Ook van druk achter oog en wazig zien zijn hiervan een indicatie. Pijn boven oog en wenkbrauw kan op een ander type hoofdpijn duiden. Wacht niet langer. Immers de clusterhoofdpijn medicatie biedt alleen pijnbestrijding. De symptomen haal je er structureel niet mee weg. Wil je gewoon weer werken en carrière maken overweeg dan de innerlijke reis. Je bent uiteraard van harte welkom in mijn praktijk voor de behandeling van hoofdpijn achter oog of clusterhoofdpijn!

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish