JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Clusterhoofdpijn en de spirituele tip

migraine symptomen

Home » Hoofdpijn » Clusterhoofdpijn achter oog of ogen

Cluster hoofdpijn is 1 van de meest moeilijk te verhelpen vormen van migraine. Wat helpt tegen hoofdpijn achter ogen? Of hoofdpijn achter oog? Hoofdpijn achter oog door corona, door menstruatie of door zwanger zijn. Het kan optreden bij draaien van nek en ook pijn boven oog bij wenkbrauw veroorzaken. Bovendien kan het aanvoelen als een druk achter oog en wazig zien kan optreden. In het buitenland is deze vorm van hoofdpijn bekend onder de naam cluster headache. Het wordt ook wel een zelfmoordhoofdpijn genoemd. In die zin is het gevaarlijk. De clusterhoofdpijn medicatie is kort gezegd ontoereikend  en een aanslag op je gezondheid voor de lange termijn. De symptomen kort samengevat : veel aanvallen per maand rond en in het linker of rechter oog. Ga voor een diagnose of test eerst naar jouw huisarts.

Tijdens het meer dan 25 jaar behandelen als genezend medium kwamen er na migraine patiënten ook oogmigraine patiënten om hulp vragen. Oorzaken hoofdpijn dat zijn er maar 2. Oude trauma pijn of een ongeluk waarbij je hoofd een flinke klap heeft gehad. Dit geldt ook voor oogmigraine. Lees op het blog meer over bij oorzaken hoofdpijn.

Kan je na een diagnose door een arts voor een intake uitnodigen en een eerste behandeling. Ook kan je kiezen voor een eigen innerlijke zelf-hulp aanpak via een online training. Voor oogmigraine is deze op basis van de ervaringen in mijn praktijk uitgebreid met een tweetal extra technieken.

Hoofdpijn achter oog links of rechts?

oogmigraine of clusterhoofdpijn of pijn achter oog of ogen

oogmigraine of clusterhoofdpijn of hoofdpijn achter oog of ogen

De oogmigraine (cluster headache of clusterhoofdpijn) is pijn rondom en achter het oog. Dit kan de linker of rechter kant zijn. Het blijkt ook bij patiënten te wisselen. Op de figuur hierboven is deze aan de linker kant aangeduid. De storing van het gezichtsvermogen kan aan beide ogen voorkomen maar vaker bij maar één oog. Vaak begint een oogmigraine aanval met een blinde vlek of zwarte vlekken die zich in een paar minuten kunnen uitbreiden in het gezichtsveld.

Hoofdpijn links duidt op een trauma met moeder. Hoofdpijn rechterkant duidt op een trauma met de vader. Meestal ontstaan trauma’s gedurende de zwangerschap en of vroege kindertijd. Meestal zijn cliënten dit vergeten of niet meer bewust van.

Het zicht wordt tijdelijk vermindert of verdwijnt helemaal. De oogmigraine aanval duurt tussen de vijf en dertig minuten maar de klachten kunnen in sommige gevallen veel langer aanhouden. Als de aanval is gestopt, kunnen de symptomen hoofdpijn, een zwaar gevoel in het hoofd, moe of ziek worden optreden.

Clusterhoofdpijn betekenis

Deze vorm van hoofdpijn achter het oog manifesteert zicht in cyclische patronen. Daarom wordt het ook cluster hoofdpijn genoemd. Het Engelse woord cluster betekent gedurende een bepaalde periode. Het is de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn. De pijn wekt je gewoonlijk midden in de nacht gepaard gaande met intense pijn in of rond één oog. Frequente aanvallen (cluster perioden genoemd), kunnen van weken tot maanden duren meestal gevolgd door remissieperioden waarin de hoofdpijn niet aanwezig is. Tijdens remissie heb je geen hoofdpijn gedurende maanden of soms zelfs jaren.

Symptomen oogmigraine

Een cluster hoofdpijn treft snel, meestal zonder waarschuwing, hoewel je misschien eerst migraine-achtige misselijkheid en aura hebt. Veel voorkomende klachten en symptomen:

  • Eenzijdige intense pijn bij 1 oog
  • Roodheid in uw oog op de aangedane zijde
  • Zwelling rond uw oog op de aangedane zijde
  • Hangend ooglid

Mensen met cluster hoofdpijn, in tegenstelling tot die met migraine, zullen waarschijnlijk gaan trillen of zitten en heen en weer schommelen. Sommige migraine-achtige symptomen – inclusief gevoeligheid voor licht en geluid – kunnen voorkomen bij een clusterhoofdpijn, hoewel meestal aan één kant. Achter 1 van de ogen.

Clusterhoofdpijn en aan jezelf werken

Alle soorten hoofdpijnen en migraine qua frequentie en intensiviteit reduceren? Kom naar mijn praktijk voor een intake en de 1ste behandeling.

Migraine hoofdpijn aanbevelingen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Migraine

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Vijf *

Loes Oostra

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog – clusterhoofdpijn een vorm van migraine – en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen. Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.

antara nuijens blok

CPH Clusterhoofdpijn aanbeveling

profile-pic

Paroxysmale hemicrania.

Kwam via Jyotisha via internet in zijn praktijk. Heb al 27 jaar last van ernstige hoofdpijn. Ben in die periode 2 keer in het ziekenhuis opgenomen. Heel het reguliere traject heb ik afgerond. Wilde evenwel geen operatie in mijn hoofd dat vond ik te riskant en er is geen garantie op succes. Er is in feite geen goede reguliere behandeling. De impact op je leven van de ziekte van Sjaastad is dat je geen leven meer hebt. Ben eind 2020 en begin 2021 vijf keer gedurende 11 weken op consult geweest. Na elke consult had ik steeds minder en minder intense hoofdpijn aanvallen gehad. Na deze behandelingen gaat het super ik heb 500 procent mijn leven weer terug. Kan weer alles eten en heb geen aanvallen meer. Dat waren er eerst tientallen per dag. Heel veel dank. Jyo en Linda zijn hele lieve mensen, ze doen alles wat mogelijk is om je te helpen!!!

Ton Kandelaars

Behandeling van hoofdpijn achter oog of ogen in mijn praktijk

Wat doen tegen hoofdpijn? Je kan ook hieronder kijken bij klanten vertellen over migraine en oogmigraine. Het behandelpunt van clusterhoofdpijn bevindt zich buiten het lichaam. Toen ik dit specifieke punt ontdekte via mijn gidsen toen kwam er schot in de zaak bij de eerste patiënten destijds. Hoofdpijn achter oog of ogen bleek eindelijk behandelbaar. Pijn achter oog bij draaien duidt op een oud ongeluk als boosdoener. Ook van druk achter oog en wazig zien zijn hiervan een indicatie. Pijn boven oog en wenkbrauw kan op een ander type hoofdpijn duiden. Wacht niet langer. Immers de clusterhoofdpijn medicatie biedt alleen pijnbestrijding. De symptomen haal je er structureel niet mee weg. Wil je gewoon weer werken en carrière maken overweeg dan de innerlijke reis. Je bent uiteraard van harte welkom in mijn praktijk voor de behandeling van clusterhoofdpijn!

 

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish