JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Hoofdpijn achter oog help!

Hoofdpijn achter oog

Home » Hoofdpijn ontwikkeling behandelwijze » Hoofdpijn achter oog help!

Hoofdpijn achter oog kan bij je linker- of rechteroog optreden. Je kan vaak last hebben van hoofdpijn achter jouw ogen. Pijn achter oog bij draaien? Wil je weten wat de oorzaak kan zijn van deze hoofdpijn achter je linker- of rechteroog? Lees dan verder!

Hoe ervaar je de hoofdpijn achter een oog?

Als je hoofdpijn hebt achter een oog, dan bevindt de hoofdpijn zich meestal achter of rond 1 of alle twee de ogen. Je kan deze ervaren als doffe pijn, brandende pijn, scherpe pijn of kloppende pijn. Hoofdpijn kan soms plotseling opkomen zetten en voor pijnlijke kramp zorgen rond of in en bovendien achter het oog. 

Wat is de spirituele oorzaak van hoofdpijn achter een oog?

Hartzeer van een traumatische ervaring of van een fysiek ongeluk zijn wat mij betreft na 25 jaar behandelen van cliënten de 2 belangrijkste hoofdpijn oorzaken. Er is dan sprake van clusterhoofdpijn of CPH-Hoofdpijn. Heb je hoofdpijn achter oog? Kijk iets verder dan je neus lang is naar de onderliggende spirituele oorzaken. In de onderstaande figuur uit mijn boek Oneness Effort voor spiritueel ontwaken staan de zeven factoren opgesomd vanuit het onderbewuste.

hoofdpijn achter oog hartzeer oorzaken
hoofdpijn achter oog onderliggende hartzeer oorzaken

Wat kunnen aardse oorzaken zijn van hoofdpijn achter de ogen?

Het lastige van hoofdpijn achter oog is dat het ook aardse oorzaken kan hebben. De meest voorkomende aardse oorzaken zijn: 

 • Vermoeide ogen
 • Oogontsteking
 • Griep
 • Droge ogen
 • Sinusitis of sinus-infectie
 • Hersentumor
 • Bijholte of voorhoofdholte ontsteking
 • Oogzenuw beschadigd
 • Hormoon fluctuaties

Hoofdpijn achter ogen door corona kan zich ook manifesteren en aanhouden. Ook kan hoofdpijn tijdens zwanger zijn tussen de 12 weken en 16 weken plots manifesteren. Ook is het vaak gekoppeld aan de menstruatie cyclus.

Wanneer moet je naar een dokter gaan?

Gaat je hoofdpijn achter oog niet weg of voel je de pijn die ondraaglijk is en vraag ​​je jezelf af wanneer het tijd is om naar de dokter te gaan? In de volgende gevallen dien je een arts te raadplegen:

 • In het geval dat je vermoedt dat de klacht voortkomt uit een andere hierboven genoemde aandoening.
 • Mocht je klacht meerdere dagen aanhouden.
 • Ga naar een oogarts zodra je denkt dat jouw klachten te wijten zijn aan slecht zicht of als je vermoedt dat de sterkte van je lenzen niet meer klopt.
 • Zodra je op consult in mijn praktijk wilt komen voor een alternatieve behandeling van jouw hoofdpijn achter oog. Het credo is eerst een huisarts of oogarts voor een diagnose raadplegen. 

Relevante veel voorkomende soorten hoofdpijn

Hoofdpijn achter de ogen is vaak gerelateerd aan een bepaald type hoofdpijn.

soorten hoofdpijn clusterhoofdpijn is hoofdpijn achter oog
soorten hoofdpijn kijk bij Clusterhoofdpijn

Migraine. Dit is geen hersenaandoening waar je hoofdpijn van krijgt. Zie je wazig, ben je lichtgevoelig of ben je misselijk? Je hebt aan 1 kant van je hoofd de uitstralende pijn. Dan kan je last hebben van migraine.

Oogmigraine. Dit is een zeldzame vorm van ernstige hoofdpijn. Deze pijn zit aan één kant van het hoofd en meestal rond 1 oog. Wil je continue in beweging blijven om de pijn draaglijk te maken? Dan kan de diagnose clusterhoofdpijn zijn. Een ander benaming is oogmigraine. Klik op de vooruit of achteruit symbolen naast de handen om alle aanbevelingen te lezen.

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog - clusterhoofdpijn een vorm van migraine - en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

Migraine

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Vijf *

Loes Oostra

Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen. Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.

antara nuijens blok

CPH-hoofdpijn of de ziekte van Sjaastad is de meest zeldzame en meest extreme vorm van en naar mijns inziens een combinatie van clusterhoofdpijn en spanningshoofdpijn. Ook hier zit de hoofdpijn rondom of achter je oog en soms afwisselend bij 1 van beiden ogen welke ook traant en vaak rood doorlopen is. De frequentie van het aantal aanvallen per dag kan oplopen tot 40. Het wordt ook wel de zelfmoordhoofdpijn genoemd. 

profile-pic

Paroxysmale hemicrania.

Kwam via Jyotisha via internet in zijn praktijk. Heb al 27 jaar last van ernstige hoofdpijn. Ben in die periode 2 keer in het ziekenhuis opgenomen. Heel het reguliere traject heb ik afgerond. Wilde evenwel geen operatie in mijn hoofd dat vond ik te riskant en er is geen garantie op succes. Er is in feite geen goede reguliere behandeling. De impact op je leven van de ziekte van Sjaastad is dat je geen leven meer hebt. Ben eind 2020 en begin 2021 vijf keer gedurende 11 weken op consult geweest. Na elke consult had ik steeds minder en minder intense hoofdpijn aanvallen gehad. Na deze behandelingen gaat het super ik heb 500 procent mijn leven weer terug. Kan weer alles eten en heb geen aanvallen meer. Dat waren er eerst tientallen per dag. Heel veel dank. Jyo en Linda zijn hele lieve mensen, ze doen alles wat mogelijk is om je te helpen!!!

Ton Kandelaars

Wat kan je doen als je hoofdpijn achter de ogen hebt?

Omdat er veel mogelijke oorzaken zijn van hoofdpijn achter de ogen, zijn er ook veel oplossingen die kunnen helpen. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

 • Drink met mate alcohol.
 • Stop met roken.
 • Beweging fietsen of wandelen.
 • Vermijd voedsel met veel hormonen, zoals vleeswaren en sojaproducten. 
 • Drink koffie of zwarte thee: dit kan de intensiteit van de hoofdpijn achter de ogen verminderen.
hoofdpijn achter oog verstoring energieveld
hoofdpijn achter oog verstoring energieveld

Alternatieve behandeling zonder pijnstillers?

Het reguliere stappenplan met migraine pillen kent 4 fasen. De eerste fase betreft pijnstillers zoals paracetamol, ibuprofen, aspirine, naproxen en diclofenac. De nadelige gevolgen op de lange termijn voor je gezondheid worden hierbij sterk onderschat. Het kan een snelle oplossing voor je hoofdpijn achter oog zijn, evenwel blijven de aanvallen komen. Heb je pijn achter oog bij draaien van je nek en hoofd? En ervaar je druk achter oog en wazig zien? Wil je hoofdpijn zwanger niet meemaken? Kies voor een innerlijke spirituele aanpak welke het aantal aanvallen en de intensiteit van elke aanval steeds verder reduceert. Totdat je er structureel vanaf bent. Dit is het doel qua intentie. Garanties worden niet gegeven. Je kan bij de bovenstaande ervaringen van cliënten de effecten nalezen. Zie je graag eerdaags in mijn praktijk in de regio Haarlem voor hoofdpijn achter oog.

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish