JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Spanningshoofdpijn energetisch behandelen

migraine hoofdpijn
Home » Hoofdpijn ontwikkeling behandelwijze » Spanningshoofdpijn energetisch behandelen

Spanningshoofdpijn is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn. De pijn vormt zich in een band rond het hoofd net uitstraling naar het achterhoofd en de nek. In het Engels heet deze vorm van hoofdpijn Tension Headache. Geef geen spanningshoofdpijn oefeningen wel tips. Chronische spanningshoofdpijn genezen met intentie is een alternatieve behandeling. De derde vorm in de onderstaande figuur.

soorten hoofdpijn waaronder spanningshoofdpijn
soorten hoofdpijn waaronder spanningshoofdpijn

Een spanningshoofdpijn is over het algemeen een milde tot matige pijn in jouw hoofd. Deze wordt vaak omschreven als het voelen van een strakke band om het hoofd. Het is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Het kom ook voor bij kinderen. De oorzaken zijn nog niet goed begrepen in de reguliere zorg. Er zijn vele symptomen.

Episodische spanningshoofdpijn

De episodische vorm kan 30 minuten tot een week duren. De Frequente episodische vorm treedt minder dan 15 dagen per maand op gedurende ten minste drie maanden. Deze vorm kan chronisch worden. De chronische hoofdpijn klachten zijn serieus en houden uren aan en pijn kan continu zijn. Als uw hoofdpijn zich gedurende minstens drie maanden 15 of meer dagen per maand voordoet worden ze als chronisch beschouwd.

Oorzaken van deze vorm van hoofdpijn

De oorzaak van spanningshoofdpijn is regulier gezien niet bekend. Vroeger dachten experts dat spanningshoofdpijn het gevolg was van spiercontracties in het gezicht, de nek en de hoofdhuid. Ook dacht met dat een gevolg van verhoogde emoties, spanning of stress was. Maar uit onderzoek blijkt dat spiercontractie niet de oorzaak is. De meest voorkomende theorie ondersteunt een verhoogde gevoeligheid voor pijn. Verhoogde spiergevoeligheid een veel voorkomend symptoom kan het gevolg zijn van een gesensibiliseerd pijnsysteem. Onderstaande figuur waarmee ik spirituele betekenis geef aan alle soorten hoofdpijn klachten representeert dit jouw pijnlichaam in jouw hoofd. Door Corona zien we een toename in alle soorten hoofdpijn.

dubbele octahedron of pyramide
dubbele octahedron of pyramide of pijnlichaam in hoofd

Daarom heeft deze vorm mijn aandacht gehad gedurende de zoektocht en het jarenlang oefenen met deze vorm in mijn praktijk. Maak gebruik van deze ervaring bij jouw zoektocht om spanningshoofdpijn klachten voor te zijn. Oud hartzeer of een fysiek ongeluk heeft gezorgd voor het imploderen van deze Heilige Geometrie vorm en zorgt dan voor hoofdpijn aanvallen. Qua hartzeer maakt onderstaande figuur veel duidelijk.

Bij alle vormen van acute en chronische hoofdpijn heb ik een uitgesproken mening over de oorzaken hoofdpijn. Behandelen van alle soorten hoofdpijn met verschillende klachten is gestoeld op het meer dan 25 jaar. De aanpak is primair samengevat als volgt:

  1. Het rechtzetten van 2 lichtlijnen in het hoofd
  2. Het activeren van 2 lichtlijnen in het hoofd
  3. De intentie hanteren dat de lijnen in nieuwe configuratie blijven
  4. Hartzeer oplossen een traumatische ervaring uit het verre verleden.

Traumaverwerking voor spanningshoofdpijn

Een trauma kan zijn oorsprong vinden in een fysiek ongeluk waarbij het hoofd is geraakt of een emotionele botsing met een volwassene vanuit de vroege kindertijd. In onderstaand figuur uit het door mij gepubliceerde boek Oneness Effort zie je dat de kwestie spanningshoofdpijn zichtbaar boven water uitsteekt. De andere lagen beschrijven het onderbewuste opgeslagen hartzeer waartoe je allereerst spiritueel dient te ontwaken.

spanningshoofdpijn oorzaken en spiritueel ontwaken
spanningshoofdpijn oorzaken en spiritueel ontwaken

Complicaties op werk & inkomen en gezinsleven

Omdat de spanningshoofdpijn zo vaak voorkomt, is het effect op de arbeidsproductiviteit en de algehele kwaliteit van leven aanzienlijk. De veelvuldige pijn kan ertoe leiden dat je niet in staat bent om te werken. Misschien moet je thuisblijven van jouw werk. En als je wel naar jouw  werk gaat, is jouw vermogen om te functioneren minder.

Het voorkomen van deze hoofdpijn

Naast regelmatige lichaamsbeweging kunnen technieken zoals yoga en stressmanagement helpen om de stress te verminderen. Alles wat je helpt te ontspannen zoals diep ademhalen, yoga, meditatie en progressieve spierontspanning kan een verbetering opleveren.

Stress hoofdpijn en de gouden tip

Neem kennis van technieken waarmee je alle soorten hoofdpijnen en migraine zowel qua frequentie en intensiviteit kan reduceren. Stel je voor een leven zonder deze hoofdpijn!

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Migraine

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Vijf *

Loes Oostra

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog - clusterhoofdpijn een vorm van migraine - en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen. Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.

antara nuijens blok

Kies niet voor het aanpassen van levensstijl

Dit zijn de reguliere adviezen voor spanningshoofdpijn:

  • Krijg genoeg slaap en ook weer niet te veel slaap.
  • Rook niet.
  • Sport regelmatig.
  • Eet regelmatig uitgebalanceerde maaltijden.
  • Drink 1,5 tot 2 liter  water per dag.
  • Beperk alcohol, cafeïne en suiker.
spanningshoofdpijn en energieveld om ons heen
spanningshoofdpijn en energieveld om ons heen

Wij adviseren jou deze reguliere zorg adviezen niet geheel in de wind te slaan. Ze hebben evenwel meer betrekking op jouw algehele gezondheid en weerstand opbouw. En niet zo zeer op jouw spanningshoofdpijn. Kies primair voor een serie energetische behandelingen om jou opnieuw uit te laten lijnen. En direct voor life coaching indien je bewust bent van traumatische ervaringen uit het verleden welke erin hebben gehakt.

Behandeling spanningshoofdpijn in praktijk

Zie je graag in mijn praktijk voor chronische hoofdpijn met de intentie om een einde te maken aan jouw stress hoofdpijn.

Mocht je al jaren verstrikt zitten in de symptoom bestrijding met pijnstillers en je leven is niet dragelijk. Neem die stap en probeer het ook. Je bent van harte welkom in mijn praktijk voor de behandeling van jouw hoofdpijn. Ook voor hoofdpijn voorhoofd ogen, stress hoofdpijn en  hoofdpijn achterhoofd. Mijn praktijk tref je aan in de regio Haarlem maar ook heel goed online in het Nederlands, Spaans en in het Engels. Dus in heel Nederland. Met healing op afstand verzorg ik onderliggende trauma’s van allerlei ziektebeelden. Bij voorkeur eerst een face2face intake gesprek in mijn praktijk ook als je ver weg woont.

Daarna kan het coachen en behandelen van spanningshoofdpijn ook heel goed op afstand. Ben goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Velsen-Zuid, Velserbroek, IJmuiden, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. De drukkende of stekende hoofdpijn kan ook van corona of een verkoudheid komen. Zie regelmatig cliënten welke eerst massage of fysiotherapie kozen. Het hielp onvoldoende. Kies voor een alternatieve behandeling. Blijf niet langer rondlopen met die strakke band om hoofd en duizeligheid. Zie je graag voor een serie behandelingen in mijn praktijk en voor een eerste ontmoeting voor je spanningshoofdpijn!

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish