JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Wat doen tegen hoofdpijn?

wat doen tegen hoofdpijn
Home » Hoofdpijn ontwikkeling behandelwijze » Wat doen tegen hoofdpijn?

Wat doen tegen hoofdpijn of tips tegen hoofdpijn zijn twee van de meest gestelde vragen. Achter accute-, erge -, stekende -, chronische – en kloppende hoofdpijn zitten allerlei verschillende klachten. Het eerst volgend antwoord van de reguliere arts is pijnstillers. Dit is een vorm van symptoombestrijding. Dit kan voor de korte termijn een oplossing zijn maar niet voor de lange termijn. Hiermee neem je teveel gezondheid risico’s. Lotgenoten stellen vaak de vraag wat doen tegen hoofdpijn?

Het traditionele medische farmaceutische gedachtengoed

Tips tegen hoofdpijn hebben slechts 1 context : medicijnen. Een medicijn is eigenlijk geen geneesmiddel hoewel we dit in de volksmond wel zo noemen. Het traditionele medische systeem pakt alleen de symptomen en pijn aan zonder een oplossing voor het echte probleem aan te dragen. Neurologen en andere specialisten lijken niet goed te weten wat de echte onderliggende oorzaak is. Migraine patiënten lijden en worden vaak van het kasje naar de muur gestuurd. De verschillende artsen en specialisten hebben elk een andere methode, therapie en medicijnrecept.

Het instellen van de medicijnen is een iteratief proces en kost veel geld. Dat is precies hoe het systeem werkt. Het is een antwoord op de vraag wat doen tegen hoofdpijn. Evenwel niet het goede antwoord. Hierdoor verdient de farmaceutische en medische industrie elk jaar miljarden dollars extra. De artsen maken deel uit van een systeem en ze volgen allemaal hetzelfde protocol. Jouw te behandelen met pijnstillers of uiteindelijk zware dagelijkse medicijnen. Dit biedt alleen een tijdelijke verlichting!

Artsen kennen de technische aspecten van migraine en ze weten welke pillen de problemen een tijd lang ‘verminderen’. Ze luisteren naar jouw  ervaringen en schrijven je elke keer vanuit hun 4 behandelstappen een nieuw recept voor. Eigenlijk weten ze niet goed wat te doen. Ze kunnen je geen definitieve oplossing bieden. Ze doen uiteraard wat binnen hun mogelijkheden ligt en met de beste intenties. Jou op dit moment van je pijn afhelpen. De vraag “Wat te doen tegen hoofdpijn?” wordt dus niet goed beantwoord.

Helpen pijnstillers?

Het is een bewezen feit dat het frequente gebruik van medicatie jouw  immuunsysteem zwak en kwetsbaar maakt voor andere ziekten. Het overmatig gebruik van medicijnen kan een effect hebben qua bijwerkingen. Deze dienen ook weer onderdrukt te worden met medicijnen. Als gevolg hiervan verdienen farmaceutische bedrijven veel geld. Je kan dus van hen blijven kopen en kopen, jouw verzekeringsgeld verspillen en jouw gezondheid in gevaar blijven brengen. Dit biedt alleen een tijdelijke verlichting welke op de lange termijn ongezond is. Is er geen spirituele manier van behandelen?

wat doen tegen hoofdpijn
Wat doen tegen hoofdpijn?

Wat doen tegen hoofdpijn?

De meest gestelde vraag is wat te doen bij hoofdpijn? Eigenlijk is het van belang allereerst een analyse te maken wat de symptomen bij jou in gang zet. In het algemeen zien we hierbij de onderstaande twee groepen triggers:

1) primaire groep: druk en beweging en wat doen tegen hoofdpijn

 1. stress van het werk
 2. overslaan van maaltijden
 3. beweging
 4. slechte houding

2) secundaire groep: overgevoeligheid van zintuigen voor wat doen tegen hoofdpijn?

 1. kaas
 2. rode wijn
 3. warm weer
 4. sterke geuren
 5. roken
 6. caffeine
 7. stormen
 8. onweer en bliksem

Dit zijn niet de hoofdpijn oorzaken. Lees hier meer over de dieper liggende oorzaken. Bovenstaande opsommingen zijn de zogenaamde triggers of te wel conditioneringen welke de pijn plotseling manifest maken. Wat doen tegen hoofdpijn is op de eerste plaats spiritueel ontwaken. De klachten zijn niet de echte kwestie zoals blijkt uit onderstaande figuur uit in het 2013 door mij gepubliceerde boek Oneness Effort.

wat doen tegen hoofdpijn hartzeer bekijken
wat doen tegen hoofdpijn hartzeer bekijken

Onder water of onder de oppervlakte zijn er diepere oorzaken te lokaliseren.

Tips tegen hoofdpijn

De belangrijkste tip op de vraag wat doen tegen hoofdpijn is een bewustwordings proces. Wil je een snelle oplossing dan neem je een pijnstiller. Slik je inmiddels al jarenlang mogelijk steeds zwaardere middelen dan loop je enorme risico’s. Ook blijft het ziektebeeld veel invloed houden op je sociale leven, gezondheid en levensverwachting en helaas ook jouw financiële middelen. Klik op de vooruit en achteruit spoel symbolen naast de handen om alle aanbevelingen te lezen.

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Migraine

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Vijf *

Loes Oostra

Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen. Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.

antara nuijens blok

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog - clusterhoofdpijn een vorm van migraine - en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

Houd altijd dankbaarheid richting artsen. En houdt ook altijd dankbaarheid richting de fabrikanten van medicijnen. Er word ook heel goed werk verricht. Alleen bij het jarenlang onderdrukken van symptomen helt de weegschaal naar de andere kant over. De meeste mensen hebben last van spanningshoofdpijn.

chronische hoofdpijn ontwaken energieveld
chronische hoofdpijn? verstoring van energieveld

Hoe kan je acute of chronische hoofdpijn in de ochtend snel verhelpen op een gezonde manier waarbij ook die misselijkheid verdwijnt. Wij nemen de veel voorkomende klachten serieus. Wat doe je primair bij wakker worden met hoofdpijn? Energetische behandelen? Je bent altijd welkom in mijn praktijk. Lees de aanbevelingen van klanten. Deze vraag beantwoorden we dus bewust anders : wat doen tegen hoofdpijn ?

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish