JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Ka symbool van zingeving

Ka Symbool
Home » Blog » Life Coach » Ka symbool van zingeving

Ka Symbool

Ka Symbool van de Ziel

Ka symbool in een van de meest complexe Egyptische symbolen die in hiërogliefen werden gebruikt. Dat komt omdat het drie verschillende spirituele concepten of betekenissen vertegenwoordigde.

Het stond voor het ontvangen van leven van andere mensen en de goden. Naast dat het de bron was van deze krachten en een spiritueel dubbel van elk levend mens.

Symbool betekenis

Het woord “Ka” betekent letterlijk “ziel” en er werd aangenomen dat het de ziel vertegenwoordigde die door de godinnen Heket of Meskhenet in baby’s werd ingeblazen toen ze werden geboren.

Ka Symbool knoop van Isis
Ka Symbool

Het Ka Symbool stond ook voor de spirituele dubbelganger die bij elk mens werd geboren. Het leefde maar stierf niet met die persoon en leefde voort zolang het een plek had om te wonen. Dat wil zeggen, zolang het een fysiek lichaam had om in te leven.

Mummificeren en de Ka relatie

Dat was een van de belangrijkste redenen waarom oude Egyptenaren hun doden mummieerden. Er werd aangenomen dat een persoon de kans op een eeuwig leven zou verliezen als zijn lichaam zou ontbinden en zo de dood van zijn Ka zou veroorzaken.

De knoop van Isis en de pilaren van Osiris

De Egyptenaren gebruikten boten over de rivier de Nijl om de reis van de melkweg te symboliseren. Soms is er ook sprake van een vloot van 512 schepen welke diepe Levensbloem kennis symboliseert. Dit bespreken we in 1 van onze retraites uit het bewustzijn verruiming programma.

Het Ka Symbool in een amulet

Een amulet wordt meestal aan een ketting gedragen om kracht bij te zetten. Het wordt ook wel de Knoop van Isis genoemd. Het geeft bescherming van zowel Isis als haar zoon Horus. Het symboliseert bloed, magie en de kracht van Isis. De pilaren van Osiris staan voor stabiliteit qua bewustzijn. Beiden representeren ze het immuun systeem en het centrale kanaal. Het centrale kanaal waarop de chakra’s zich bevinden. Zet de kracht van je ziel in met het Ka Symbool !

Deel met jouw netwerk dit bericht
DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish