JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Denken en emoties overwinnen

het over actieve denken

Home » Life Coach » Denken en Emoties overwinnen

Alleen zodra je ontzettend moe en verveeld bent van jouw verdrietige leven pas dan kom je in een hopeloze situatie. Dat is het moment wanneer je eindelijk om hulp gaat vragen. Je beseft dat het mentaal denken niet het antwoord gaat opleveren voor je uitdagingen in jouw leven. Je beseft dat je al jaren emotioneel in cirkels ronddraait.

Denken Bio energetische fout in ons DNA

Als je 2,5 tot 3 jaar oud bent gaat er een geometrisch figuur in je hoofd opeens snel draaien. Deze maakt van losse momenten een film met verleden, heden en toekomst. Het is als het ware een script van een oude Walt Disney teken film met losse hand gemaakte tekeningen. Zodra de projector wordt  aangezet, lijkt het opeens dat Donald Duck op het projectiescherm beweegt. 

Hierdoor heb je de illusie dat er een levende Donald bestaat en dat verleden en toekomst  qua tijd echt zijn. Je weet – je hebt het geheugen van hoe de film verloopt. Het is allemaal een projectie op een scherm en niet de werkelijke Donald. 

Net als Donald Duck besta jij dus ook niet!

Jij bent het probleem bij het denken

De beste aanpak voor persoonlijke groei is de projector langzaam weer op de juiste snelheid te laten draaien. Hierdoor kom je steeds dieper in het eenheidsbewustzijn en verdwijnt je geheugen van gebeurtenissen welke er helemaal niet toedoen. 

De buitenwereld is niet het probleem maar het mentale zelf. Deze wekt de illusie dat jij bestaat. Jij bent ook het zielsverdriet.

Er is niet 1 Zelf of 1 versie van jouwzelf. Je reageert elke keer anders afhankelijk met wie je bent, waar je bent en wanneer je ergens bent. “Jij” verandert zelfs continue van binnen: vele lichaamscellen zijn al weer overleden en geboren sinds je deze pagina aan het lezen bent.

denken
Denken

Innerlijke mentale denk strijd opgeven

 1. Het inkleuren van het heden met het verleden
 2. De toekomstige angst om alle verworvenheden in het heden te verliezen

Het mentale denken kleurt continue het heden in met ervaringen uit het verleden en creëert angsten om alle verworvenheden in het heden in de toekomst te gaan verliezen. Het mentaal denken doet niets anders dan deze 2 functies uit te voeren.

De energie hiervoor haalt het mentaal denken uit jouw zielsverdriet. En om die reden saboteert het mentaal denken jou om niet naar je zielsverdriet te gaan. Het mentaal denken wil overleven. Dit is een innerlijke mentale strijd, welke uiteindelijk tot een overgave naar het zielsverdriet in het hartcentrum transformeert. Dit kan je ook de opheffing van het mentale ego noemen.

Zodra je jouw zielsverdriet in kaart brengt, jouw schaduwkant ziet en het verdriet opruimt dan wordt het mentaal denken direct kalmer.

Naar “Eenheidsbewustzijn” in het nu

Het beeld over dat er maar 1 Zelf is, is dus een illusie.  De mentale saboteurs welke perfectie, aspiratie en voorspelbaarheid nastreven willen dat je een eenheidsworst blijft. Hiermee kom je niet in het NU. 

Als baby was je 3 seconden later het huilen al vergeten en was je daarna weer 1 grote glimlach. “Jantje lach Jantje Huil” noemen we dit in de volksmond. Je had geen geheugen van het verleden en ook de toekomst kende je niet. 

Nu zit je in deze gevangenis van de tijd en ook het onjuist kijken naar “jouw  zelf”  op met de 7 valkuilen. 

Hoe jouw mentaal denken je weghoudt uit het heden!

Heb je gemerkt dat het mentaal denken het heden inkleurt en angsten projecteert om de verworvenheden in het heden in de toekomst te verliezen? Wat kan je hieraan doen?

 • Het op diep niveau begrijpen dan het Zelf een illusie is en ontstaan is toen je ongeveer 3 jaar oud was
 • Dat je volgens een perfect zelf imago probeert te leven zonder te genieten van wat er al is. 
 • Dat je mentaal jezelf veroordeeld waardoor je veel levensenergie verliest : normen en waarden maatschappij, overtuigingen van ouders en religieuze overtuigingen bepalen hoe jij moet leven!

Hoe emoties jouw leven en denken bepalen

Jaloezie, boosheid, trots, gehechtheid en onzekerheid … we hebben hier allemaal mee om te gaan. Ze bepalen zeer sterk onze manier van denken in relatie tot derden.

 • Hoe ontstaan ze?
 • Hoe ontwikkelen ze?
 • Hoe kunnen we ze stoppen?
emoties boosheid
emotie boosheid

Op de eerste plaatst dien je ze te begrijpen en ze te accepteren. Belangrijk is ook te observeren in hoeverre je ze van je ouders of voorouders hebt ontvangen. Is het wel jouw eigen probleem?

Hoe je jouw leven in 4 gebieden kan plannen

Het opschrijven van een plan voor je eigen leven is veel beter dan helemaal geen intenties uiten. Je hebt een meerjarige en detailplanning nodig voor 4 deelgebieden in jouw leven.

 • gezondheid
 • werk & inkomen
 • persoonlijke groei
 • relaties

Zodra je je richt op het innerlijke zelf richting deze 4 deelgebieden dan treden er mogelijk al direct veranderingen op.

Zonder het analyseren in welke laag van de Levensbloem je vastzit, het in kaart brengen van je zielsverdriet, het aanschouwen van jouw schaduwkant en het opruimen van je zielsverdriet gaat jouw schip met 50 bemanningsleden gewoon rechtdoor.

Het is als een olietanker op volle snelheid welke niet even snel een 90 graden bocht kan maken. Het heeft tijd nodig. Dit kan alleen zodra je kiest voor het oplossen van het zielsverdriet – de brandstof voor het overactieve denken !

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish