JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Relatiecoach op spirituele basis

Home » Life Coach Heemstede, Haarlem en Online » Relatiecoach op spirituele basis

Relatiecoach is een specialisatie van een Life Coach om partners in relatietherapie of relatie coaching te ondersteunen om onderliggende irritaties te benoemen en te reflecteren. De 3 grootste irritaties over en weer verpesten voor 80% de harmonie in het huis. Al dan niet met kleine kinderen, welke het gedrag van ouders feilloos kopiëren en ook nog eens extra triggeren. Een spirituele relatie coach geeft geen mentale handvaten om met situaties om te gaan. Het hartzeer wordt omarmd om deze met wortel en tak uit te roeien waardoor de conflict situaties als sneeuw voor de zon verdwijnen. De spirituele relatiecoach opleiding is dan ook totaal anders. Zelfreflectie is een belangrijk onderdeel. Jouw partner spiegelt jouw eigen uitdagingen! Een grote paradox en het hoofddoel van een spirituele relatietherapeut.

relatiecoach
relatiecoach

Wat doet een relatiecoach?

Ook zijn we relatie coach voor singles. Partners bewust maken dat er in elkaars spiegel wordt gekeken. Op dit moment dragen de onderstaande overtuigingen niet bij aan de harmonie binnen de relatie:

  • Ik erger me aan haar
  • Hij zit altijd voetbal te kijken
  • Kan geen goed gesprek met hem voeren
  • Ze is altijd moe
  • Hij is altijd weg
  • Zij luistert niet naar me
  • Hij is er bijna nooit altijd aan het werk
  • We zijn zo verschillend
  • Hij ruimt nooit op
relatie coach onderzoekt spiegelwerking partners
Relatie coach is nodig om spiegelwerking bij partners te onderkennen

Is een relatie met ruzie erg?

Een relatie is er om emotionele lading uit de kindertijd manifest te maken. Partners trekken elkaar aan, doordat zij zichzelf in elkaar herkennen. Dit is de betekenis van het Indiase woord NAMASTE. (ik ben jou, jij bent mij). De roze verliefdheidswolk aan het begin van elke romantische relatie heeft met deze grote (h)erkenning te maken. Totale liefde en overgave voor de schaduwkant van elkaar. Na verloop van tijd gaan partners elkaar triggeren en ontstaat de wisselwerking tussen de ego’s. Die ego’s in kaart brengen en bewust maken is een belangrijke relatiecoach taak. Ook kan het handig zijn in een gezinsproblematiek te weten dat er ook nog andere expertise aanwezig is: spiritueel coach, verslavingscoach, burnout coach, kindercoach, pubercoach, single coach, jongeren coach en bedrijfscoach.

Het oplossen van de 3 grootste irritaties over en weer kan de kwaliteit van de relatie voor 80% verbeteren. Dit is de taak van de coach om hierbij inzichten aan te reiken. En uiteindelijk het gevoel van die roze wolk weer teruggeven. Het is hierbij wel noodzakelijk dat beiden partners naar hun eigen proces willen kijken zonder in oordelen te verzanden.

spiritueel ontwaken
spiritueel ontwaken elke partner kijkt naar het onderbewuste!

Relatietherapie stap 1: Waar staan we qua relatie?

De analyse van de relatie qua status : verliefd, ok, twijfel, intentie scheiding en scheiding verschilt qua beeldvorming ook nog wel eens bij de partners. Ook dit bespreekbaar maken is vooraf zeer effectief. Het geeft antwoord op de vraag voor de relatiecoach : ” Waar staan we?”

Ook de antwoorden op 3 vragen zijn cruciaal: Inspireren jullie elkaar? Hoe is de chemie? Hoeveel liefde krijg je elk uur van de dag? In relatie coaching wil je niet aan 1 of 2 dode paarden gaan trekken.

Relatietherapie om de therapie heeft weinig zin. Er dient een stevig zielsgevoel en diep verlangen naar de roze wolk met elkaar aanwezig te zijn. En dit gevoel ligt veel dichterbij dan partners vaak denken. Het mentaal denken polariseert de situatie door met een negatief gekleurde bril naar de partner te kijken. Scheidingen zijn meestal niet nodig zodra partners zich bewust worden van hun eigen emotionele verdriet en niet langer hun frustraties afreageren. Voor een relatie coach een belangrijk nevendoel omdat bij een onnodige scheiding de kinderen de grootste rekening gepresenteerd krijgen.

Verschil relatie coaching en relatietherapie

Een coach is meer een begeleider en tracht de situatie met mentale handvaten vlot te trekken. Het doel is meekijken, spiegels voorhouden en aanmoedigen. Het is gericht een werkzame relatie of verbinding te creëren voor de toekomst.

In Nederland wordt vaker over relatietherapie gesproken dan over relatie coaching. Als therapeut ga je terug in de tijd en kijken naar oorzaken uit het verleden. Hoe was de relatie van de beiden ouders van elk van de partners? Heeft er al dan niet een scheiding plaatsgevonden in de kindertijd of tienertijd. Is deze wel verwerkt door de persoon welke nu met relatieproblemen voor je zit?

Relatietherapie wordt in Nederland meestal door psychotherapeuten gegeven. Veel minder bekend is de rol vorm van spiritueel relatiecoach, waarbij extra antennes worden ingezet. Doel is die kindertijd en tienertijd periode van iemands leven erbij te betrekken. Veel mensen hebben pas geheugen vanaf hun zevend levensjaar. De traumatische ervaringen van de periode daarvoor – waaronder ook het verblijf in de baarmoeder tijdens de zwangerschap – worden aanschouwd.

Het zal dus wel loslopen tussen de verschillen van relatie coaching en relatietherapie, omdat wij beiden bieden plus nog eens extra het mediumschap. Bovendien bieden we energetisch therapie om de eventuele trauma’s welke de kwaliteit van de relatie in de weg zitten los te weken. Deze energetische behandeling geven wij na elke coaching gesprek.

Bereikbaarheid praktijk relatiecoach

De opleiding op HBO niveau qua therapeut is eerder afgerond. Zie ook tarieven relatie coaching voor de financiële kant. Doordat we kiezen voor separate coaching van elke van de partners vergoeden de verzekeraars vanuit de energetische therapie mits je aanvullende verzekerd bent.

Relatie Coach online is mogelijk in het Nederlands, Engels en Spaans. Een face2face intake gesprek heeft ondanks de mogelijke reisafstand mijn voorkeur. Optioneel is mijn praktijk goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Velsen-Zuid, Velserbroek, IJmuiden, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Zie u graag in mijn praktijk voor relatie coaching. Om de onnodige scheiding echt en oprecht te voorkomen kies dan voor een dieper kijkende spirituele relatiecoach !

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish