Heldervoelend of hoogsensitief?

Home » Medium voor antwoorden en inzichten » heldervoelend of hoogsensitief?

Betekenis heldervoelend

Iedereen kent de term helderziendheid. Deze term wordt vaak geassocieerd met paragnosten die dingen kunnen zien die anderen niet kunnen zien. Naast helderziendheid is er ook heldervoelend. Heldervoelend is een zeer sterk ontwikkelde intuïtie voor het aanvoelen. Ook wel hoogsensitief genoemd. Denk hierbij aan sferen in ruimtes, stemmingen van personen, negativiteit van mensen, goede of slechte intenties van mensen om je heen en emoties van derden. 

Helderziendheid kan zich manifesteren bij angst, hoofdpijn en stress. Als je heldervoelend bent, wordt  je beïnvloedt door hoe je met deze intense gevoelens omgaat. Het staat ook bekend als hoogsensitief of  fijngevoeligheid. De persoon noemt men dan een HSP of te wel een hoogsensitief persoon.

heldervoelend of hoogsensitief een HSP?
heldervoelend hoogsensitief hsp?

Intuïtie verstrekken?

Zodra je heldervoelend bent, is je intuïtie (het zogenaamde derde oog, gelegen in het midden van het voorhoofd, net boven het oog) bovengemiddeld ontwikkeld. Als je die intuïtie begrijpt en je leert ermee om te gaan, kun je van je kleinheid een mooi geschenk maken in plaats van een eigenschap die je dwars of in zelfs erg in de weg zit.

Als je je intuïtie sterk wilt ontwikkelen, dan is het twee jaar durende trainingsprogramma voor persoonlijke ontwikkeling iets voor jou. In deze intensieve serie weekend workshops leer je alles over je intuïtie, de kracht van de Heilige Geometrie welke overal is terug te vinden in de natuur en hoe je van een zon een maan maakt. Het is een echt bij jezelf thuiskomen. Je leert te zijn hoe je bent en alles aspiraties kent te laten varen.

Als je heldervoelend bent dan ben je veel sneller bewust van signalen in jouw omgeving dan mensen  welke deze gave niet hebben ontwikkeld. Zodra je heldervoelend bent, voel je subtiele energieën aan die niet direct kunnen worden waargenomen.  Wanneer je een persoon of een dier voelt, ben je (soms onbewust) in contact met de aura of energie van de persoon of dier.

Heldervoeldend betekent energie voelen

Heldervoelendheid is een gave. Het beschikken over deze gave vindt niet iedereen fijn. Bij openstellen dien je het voorkomen van het overnemen van gevoelens van derden te leren. Door de energie van anderen teveel op te pikken kan je gevoelens als die van jou ervaren. Je kan hier doodmoe van worden. 

Als je heldervoelend  bent, ervaar je signalen in  jouw omgeving veel sneller en gemakkelijker op dan anderen, die niet heldervoelend zijn, of die deze gave niet hebben ontwikkeld. Als je heldervoelend bent, voel je subtiele energieën die niet direct kunnen worden waargenomen maar die wel aanwezig zijn. Wanneer je een persoon of een dier aanvoelt, ben je  (soms onbewust) in contact met de aura van dier of de persoon.

Ontwikkeling van heldervoelend

In feite is elke persoon heldervoelend. De mate waarin dit zich ontwikkelt, is afhankelijk van veel factoren. Helderwetend is een gave die ook van heldervoelend gebruik maakt. Helderruiken eveneens. En helderproevend eveneens.

Jouw innerlijke rust is de alles bepalende factor. Als je voelt dat iemand naar je kijkt, of als je de sfeer in een bepaalde kamer aanvoelt, of als je iemands voel stemming makkelijke voelt dan kan je er vergif voor innemen dat je heldervoelend bent. 

Vertrouw op je intuïtie en spirituele capaciteiten. Blijf wel alert: met heldervoelendheid kan het zijn dat je juist gevoelens, stemmingen en emoties van andere mensen opvangt.  Wil je jouw intuïtie, verder ontwikkelen? Volg dan 2 jaar Levensboom programma voor spiritueel ontwaken. Een snelweg naar heldervoelend !