JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Migraine medicijnen of spirituele behandeling?

pijnstillers reduceren bij migraine
Home » Blog » ziektebeelden » Migraine Hoofdpijn » Migraine medicijnen of spirituele behandeling?

Migraine medicijnen of middel tegen migraine?

Hieronder beschrijven we de meest voorkomende stappen die worden aanbevolen. Ben het niet eens om gedurende vele jaren hoofdpijn en migraine patiënten medicijnen te laten slikken. Er moet een structurelere oplossing zijn voor migraine hoofdpijn.

Stap 1: Identificeer Migraine-triggers en rust in een donkere kamer

De eerste lijn van migraine behandeling is altijd te proberen trigger factoren te identificeren, wat inhoudt dat de gebeurtenissen, vooral voedingsmiddelen die vooraf zijn gegaan aan een aanval, zorgvuldig worden geregistreerd. Bepaalde voedingsmiddelen worden bij ongeveer 20 procent van de patiënten geïdentificeerd als migraine-triggers.

De grote groep vrouwelijke migrainepatiënten heeft last van hormonale factoren binnen de menstruatiecyclus. Vaak melden vrouwen dat de orale anticonceptiepil aanvallen verergert. Hiermee wordt dan op advies gestopt of uitgeweken naar een andere variant qua voorbehoedsmiddel. Er is in deze fase dus nog geen sprake van voorschrijven van migraine medicijnen.

Mensen met migraine moeten proberen te rusten in een donkere, stille kamer. Dit brengt meer rust in het hoofd.

gordijnen dicht om migraine tot rust te brengen
gordijnen dicht om migraine tot rust te brengen

Stap 2: Eenvoudige goedkope migraine pijnstillers

Migraine medicijnen zijn het meest effectief als deze het aan het begin van een aanval worden ingenomen. Simpele pijnstillers zoals paracetamol, aspirine of ibuprofen, kunnen effectief zijn bij het verlichten van migraine en zijn meestal de eerste stap welke worden uitgeprobeerd.

Deze pijnstillers worden bij voorkeur in oplosbare of vloeibare vorm ingenomen, omdat deze sneller door het lichaam worden opgenomen. Als misselijkheid of braken bij de migraine-aanval een probleem vormen, kan naast de pijnstiller ook een geneesmiddel of migraine medicijn tegen misselijkheid worden ingenomen.

Migraleve bevat co-codamol in combinatie met het antimedicijn buclizine. Als alternatief kan jouw arts de migraine pillen tegen misselijkheid domperidon of metoclopramide voorschrijven; deze versnellen ook de opname van pijnstillers.

Stap 3: Neem aan het begin van een aanval sterkere pijnstillers

Als eenvoudige pijnstillers en medicijnen tegen misselijkheid consequent migraineaanvallen niet verlichten, dan zijn de meest populaire moderne remedies de ‘triptan’-groep van medicijnen. Deze geneesmiddelen zijn onder andere sumatriptan, rizatriptan en zolmitriptan.

migraine medicijnen meestal pijnstillers
Migraine medicijnen of pillen

Deze medicijnen zorgen ervoor dat de bloedvaten rond de hersenen samentrekken en gaan zo de verwijding tegen die deel lijkt te uitmaken van het initiële ontstaan van de migraine hoofdpijn. Ze zijn er in verschillende vormen, waaronder neussprays, injecties en tabletten die op de tong oplossen, wat handig kan zijn als misselijkheid en braken een probleem zijn tijdens de of voorafgaand aan de migraine aanval.

Stap 4: Dagelijkse migraine pillen medicatie innemen

Als aanvallen voldoende frequent zijn of lang duren, kan een preventieve behandeling of profylactische behandeling, zoals artsen het noemen, worden aanbevolen. Dit omvat meestal het nemen van dagelijkse medicatie, en is daarom mogelijk niet geschikt voor mensen die slechts af en toe migraine hebben. Voorbeelden van medicijnen die op deze manier gebruikt kunnen worden zijn: propranolol, pizotifen, topiramaat, amitriptyline en valproaat.

Samenvatting migraine medicijnen

Kijk goed in welke stap van het reguliere behandelpan je bent aangekomen. Is het echt een middel tegen migraine voor jou? En wat is nog steeds de impact op jouw leven qua sociaal leven, gezondheid en financiën. Neem zelf al dan niet een belangrijke beslissing om op een innerlijke manier naar je hoofdpijn te (laten) kijken. Reduceer vervolgens in overleg met je arts langzaam het aantal en de sterkte van de migraine medicijnen !

Deel met jouw netwerk dit bericht