JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Migraine aanval innerlijk aanvallen!

migraine aanval pijn

Home » Migraine wat helpt echt? » Migraine-aanval innerlijk aanvallen 

Een migraine aanval is zeer intens of heftig voor mensen. Migraine hoofdpijn is de meest voorkomende neurologische aandoeningen in de westerse wereld. Het komt meer voor dan diabetes, epilepsie en astma te samen. Het ziektebeeld behoort daarom tot de top 20 van meest invaliderende medische aandoeningen ter wereld. Leer meer over de echte oorzaak  en de migraine symptomen. Hoe kan je een migraine-aanval stoppen? Wat zijn migraine tips voor de verschillende fasen? Wat is de reguliere aanpak voor met of zonder aura en welke pillen krijg je voorgeschreven? Ook voor oogmigraine of clusterhoofdpijn ben je van harte welkom in mijn praktijk. Het is erger dan een gewone hoofdpijn. Een aanval komt meestal ongeveer een tot vier keer per maand voor. De pijn is vaak kloppend en aan één of beide zijden van het hoofd.

Jammer genoeg zijn veel werkgevers het niet eens met het idee dat “een beetje hoofdpijn” een persoon dagenlang volledig kan buitenspel zetten. De misvatting dat migraine gewoon slechte hoofdpijn is, is gebruikelijk in de samenleving.

migraine aanval pijn

 

migraine-aanval pijn

Kinderen voelen zich vaak duizelig of ziek in hun maag. Tijdens de hoofdpijn zijn sommige kinderen gevoelig voor licht, geluid of geuren en willen ze slapen. Als ze wakker worden, voelen ze zich meestal beter. De aanval duurt 30 minuten tot 6 uur, maar sommige kunnen wel 72 uur duren.

migraine oorzaken spiritueel ontwaken

onderliggende migraine oorzaken daarom spiritueel ontwaken

Migraine aanval en aantal in Nederland

Meer dan 10% van de Nederlandse bevolking heeft jaarlijks last van migraine. Dit betreft ongeveer 1.700.000 Nederlanders. Een klein percentage heeft migraine aanvallen achter elkaar. Zoals bij Paroxysmale hemicrania hoofdpijn. De gemiddelde frequentie is twee aanvallen per maand. Iedereen kan ooit in zijn leven wel een één of twee aanvallen krijgen. We spreken echter pas van migraine wanneer dergelijke migraineaanvallen regelmatig voorkomen.

Aantal migraineaanvallen in de Verenigde Staten

migraine-aanval in de verenigde staten

 

migraine aanval statistieken in de VS

Bijna 28 miljoen Amerikanen zijn migrainepatiënten. Ongeveer één op de twintig kinderen, of ongeveer 8 miljoen kinderen in de Verenigde Staten, heeft last van migraine. Vóór de leeftijd van 10 jaar krijgt een gelijk aantal jongens en meisjes deze vorm van hoofdpijn. Maar na de leeftijd van 12, tijdens en na de puberteit, hebben migraineaanvallen drie keer zo vaak invloed op meisjes als jongens.

Achtentwintig miljoen Amerikanen leven met migraine hoofdpijn, maar toch begrijpen velen zelfs de meest fundamentele informatie niet. Van dat aantal hebben 4,5 miljoen patiënten meer dan één migraineaanval per maand. Vijfentwintig procent van de vrouwen en acht procent van de mannen heeft in de VS last van migraine. Slechts ongeveer de helft is formeel gediagnosticeerd: de stoornis wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd door zowel artsen als patiënten.

migraine aanval oorzaak energieveld

migraine aanval oorzaak verstoring van dit energieveld

Migraine-aanval statistieken man en vrouw

migraine aanval oorzaak

  • Meer dan de helft (54%) van patiënten ervaart één of meerdere aanvallen per maand en 13% claimt één of meerdere migraine-aanvallen per week (Steiner 2003)
  • Vrouwen hebben meer kans op een migraine-aanval dan mannen – 18% van de vrouwen en 8% van de mannen hebben aanvallen (Steiner 2003)
  • Voor meer dan 90% van alle patiënten heeft het slechts invloed op hun opleiding, carrière en sociale activiteiten.
  • Depressie, angst en slaapstoornissen komen vaak voor bij mensen met chronische migraine. (meer dan 15 dagen per maand)
  • Depressie komt drie keer vaker voor bij mensen met aanvallen of ernstige hoofdpijn dan bij gezonde personen (WHO, Fact sheet 277, maart 2004)
  • Iets meer dan een derde (34,3%) van de migrainepatiënten ondervindt moeilijkheden of discriminatie op het werk vanwege hun aandoening (The Migraine Trust, 2004). Minder dan 10% van de patiënten kunnen normaal doorwerken.
  • Zware aanvallen worden door de Wereldgezondheidsorganisatie geclassificeerd als een van de meest invaliderende ziekten, vergelijkbaar met dementie, quadriplegie en actieve psychose (Shapiro & Goadsby, Cephalalgia, september 2007)
  • Onder volwassenen van alle leeftijden is de ziekte 1 van de 20 belangrijkste oorzaken van invaliditeit, uitgedrukt als jarenlang leren leven met een handicap (The World Health Report 2001, WHO)
Klik op de achteruit of vooruit spoelen symbolen naast de handen om alle aanbevelingen te lezen. 

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Migraine

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Vijf *

Loes Oostra

Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen. Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.

antara nuijens blok

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog – clusterhoofdpijn een vorm van migraine – en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

Samengevat

migraine aanval in donker

 

migraine hoofdpijn

 

Kies niet langer voor migraine pillen of migraine medicatie als je veel heftige migraine-aanvallen achter elkaar hebt. Het kan anders! Leer over de oorzaak en de symptomen. Wij nemen acute en chronische klachten serieus.  Onze spirituele migraine tips energetisch behandelen voor alle fasen. Ongeveer 10% van de bevolking heeft last van aanvallen. Bijna 18% van de vrouwen en 8% van de mannen. Er is emotioneel leed en fysieke pijn bij elke vestibulaire migraine aanval !

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish