JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Migraine pillen regulier stappenplan

pijnstillers reduceren bij migraine
Home » Migraine wat helpt echt? » Migraine pillen regulier stappenplan

Migraine pillen en stappenplan uitgelegd

Migraine pillen medicatie of medicijnen worden gezien als een middel tegen migraine hoofdpijn. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende stappen die reguliere artsen qua behandeling aanbevelen. De aanpak bestrijdt de migraine symptomen maar het geneest de hoofdpijnen niet. Je ontvangt een recept voor medicijnen en niet voor een geneesmiddel. Dit zie je ook terug in de migraine aanval statistieken. Er moet een structurelere oplossing zijn voor hoofdpijn ook bij de menstruatie cyclus. Leer daartoe eerst meer over de oorzaak migraine. En lees de ervaringen van cliënten welke de innerlijke weg volgden. Het kiezen voor nurofen medicatie of excedrin tabletten is ook de route van symptoombestrijding.

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Migraine

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Vijf *

Loes Oostra

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog - clusterhoofdpijn een vorm van migraine - en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen. Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.

antara nuijens blok

Let op!: er wordt een beeld geschetst op heel veel migraine websites dat het ziektebeeld niet te genezen zou zijn en dat alleen migraine-medicatie zou helpen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen aanvalsmedicatie en preventieve medicatie. Beiden worden ook wel anti-migrainemedicatie genoemd. Voor al deze medicijnen betreft het symptoombestrijding. De echte migraine oorzaak wordt niet aangepakt.

Stap 1: Identificeer Migraine-triggers en rust in een donkere kamer

De eerste lijn van migraine behandeling is altijd te proberen trigger factoren te identificeren, wat inhoudt dat de gebeurtenissen, vooral voedingsmiddelen die vooraf zijn gegaan aan een aanval, zorgvuldig worden geregistreerd. Bepaalde voedingsmiddelen worden bij ongeveer 20 procent van de patiënten geïdentificeerd als migraine-triggers.

De grote groep vrouwelijke migrainepatiënten heeft last van hormonale factoren binnen de menstruatie cyclus. Vaak melden vrouwen dat de orale anticonceptiepil aanvallen verergert. Hiermee wordt dan op advies gestopt of uitgeweken naar een andere variant qua voorbehoedsmiddel. Er is in deze fase dus nog geen sprake van voorschrijven van migraine pillen.

Mensen met migraine moeten proberen te rusten in een donkere, stille kamer. Dit brengt meer rust in het hoofd.

gordijnen dicht om migraine tot rust te brengen
gordijnen dicht om migraine tot rust te brengen

Stap 2: Eenvoudige goedkope migraine pijnstillers

Migraine pillen zijn het meest effectief als deze het aan het begin van een aanval worden ingenomen. Simpele pijnstillers zoals paracetamol, aspirine, nurofen, excedrin of ibuprofen, kunnen effectief zijn bij het verlichten van migraine en zijn meestal de eerste stap welke worden uitgeprobeerd.

Deze pijnstillers worden bij voorkeur in oplosbare tablet of vloeibare vorm ingenomen, omdat deze sneller door het lichaam worden opgenomen. Als misselijkheid of braken een probleem vormen, kan naast de pijnstiller ook een geneesmiddel tegen misselijkheid worden ingenomen.

Migraleve bevat co-codamol in combinatie met het antimedicijn buclizine. Als alternatief kan jouw arts de migraine pillen tegen misselijkheid domperidon of metoclopramide voorschrijven; deze versnellen ook de opname van pijnstillers. Veel cliënten zagen eerder niet de mogelijk kwalijke gevolgen van jarenlang gebruik van dit type medicatie. Veel mensen vinden pijnstillers namelijk niet zo erg.

Stap 3: Neem aan het begin van een aanval sterkere pijnstillers

Als eenvoudige pijnstillers en migraine medicijnen tegen misselijkheid consequent migraineaanvallen niet verlichten, dan zijn de meest populaire moderne remedies de ‘triptan’-groep van medicijnen. Deze geneesmiddelen zijn onder andere sumatriptan, rizatriptan en zolmitriptan.

migraine pillen meestal pijnstillers middel tegen migraine ?
Migraine pillen middel tegen migraine?

Deze medicijnen zorgen ervoor dat de bloedvaten rond de hersenen samentrekken en gaan zo de verwijding tegen die deel lijkt te uitmaken van het initiële ontstaan van de migraine hoofdpijn. Ze zijn er in verschillende vormen, waaronder neussprays, injecties en tabletten die op de tong oplossen, wat handig kan zijn als misselijkheid en braken een probleem zijn tijdens de of voorafgaand aan de migraine aanval.

Stap 4: Dagelijkse migraine pillen medicatie innemen

Als aanvallen voldoende frequent zijn of lang duren, kan een preventieve behandeling of profylactische behandeling, zoals artsen het noemen, worden aanbevolen. Dit omvat meestal het nemen van dagelijkse medicatie, en is daarom mogelijk niet geschikt voor mensen die slechts af en toe migraine hebben. Voorbeelden van medicijnen die op deze manier gebruikt kunnen worden zijn: propranolol, pizotifen, topiramaat, amitriptyline en valproaat. Het omvat de preventieve medicatie groep van medicijnen.

Samenvatting

Kijk goed in welke stap van het reguliere behandelpan je bent aangekomen. Is het echt een middel tegen migraine voor jou? En de vraag migraine wat te doen voel je jezelf daar nu prettig bij? Ook het jarenlang gebruik van pijnstillers zoals exedrin of nurofen tabletten kan schade aanrichten op de lange termijn. Of is er nog steeds een grote impact in jouw sociaal leven, gezondheid en financiën? Neem zelf al dan niet een belangrijke beslissing om op een innerlijke manier naar je hoofdpijn te (laten) kijken. Reduceer naast behandelingen in mijn praktijk of op afstand vervolgens in overleg met je arts langzaam het aantal en de sterkte van de medicijnen c.q. migraine pillen !

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish