JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Migraine symptomen of Migraine-symptomen

migraine symptomen
Home » Migraine wat helpt echt? » Migraine symptomen of Migraine-symptomen

Migraine-symptomen zijn nogal divers en als zodanig wordt migraine vaak niet direct herkent en ook niet adequaat behandeld. Duizeligheid, koorts, pijn in en rond het oog en effecten op de spraak zijn enkele migraine symptomen welke al vroeg in het leven van een kind een grote boosdoener kunnen zijn qua levenskwaliteit. Ook bij en door corona manifesteren de symptomen zich frequenter.

De traditionele aanpak van de migraine behandeling omhelst 4 stappen van verschillende soorten migraine-pillen allemaal pijnstillers of dagelijkse medicijnen. Het onderdrukken van migraine-symptomen is niet iets wat je echt verder helpt. Kijk maar eens naar de migraine-aanval statistieken. Je oude leven met die perfecte gezondheid krijg je er niet mee terug. Leer eerst meer over de oorzaak migraine na 25 jaar ervaring met een meer structurele manier van behandelen. Stel een oude innerlijke aanpak voor met haar oorsprong vanuit het Oude Egypte. Lees de aanbevelingen van cliënten waaronder die van oogmigraine of clusterhoofdpijn.

Hoofdpijn aanbevelingen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen. Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.

antara nuijens blok

Migraine

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Vijf *

Loes Oostra

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog - clusterhoofdpijn een vorm van migraine - en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

Een bijkomend probleem is dat de verschillende soorten hoofdpijn: migraine, oogmigraine, spanningshoofdpijn en sinus hoofdpijn niet altijd makkelijk te onderscheiden zijn.

Migraine symptomen
Migraine symptomen

Migraine-symptomen voordat de aanval toeslaat

Naar schatting worden in 40%-60% van de aanvallen deze vooraf gegaan door waarschuwingen welke uren tot dagen kunnen aanhouden. De migraine symptomen kunnen zijn:

 1. slaperigheid
 2. prikkelbaarheid
 3. moeheid
 4. depressie of euforie
 5. slechte concentratie
 6. gapen
 7. hunkeren naar zoet of hartig voedsel
 8. misselijkheid
 9. vaker plassen
 10. overgeven
 11. diarree
 12. bleek gezicht
 13. koude handen
 14. koude voeten
 15. gevoeligheid voor licht en geluid
 16. gevoeligheid voor geuren
 17. knipperend, felgekleurd licht in een zigzag patroon
 18. gevoel naalden te voelen in handen, nek en schouders
 19. minder goede werking van de zintuigen en zichzelf terug trekken in slaapkamer
 20. verlies van concentratie – en jezelf gedesoriënteerd voelen en moeite hebben met spreken
 21. een langzaam uitspreidende blinde vlek qua gezichtsvermogen
 22. problemen met coördinatie en jezelf uit balans voelen
 23. moeite hebben met spreken
 24. verlies van bewustzijn in zeldzame gevallen
hoofdpijn oorzaken
veel genoemde hoofdpijn oorzaken hebben ook invloed

Symptomen migraine en de duur

Niet alle mensen ervaren deze migraine-symptomen als ze migraine hebben en ze komen meestal niet allemaal tegelijk voor. De migraine symptomen kunnen tussen de vier en drie dagen duren. Ze zullen meestal verdwijnen als de hoofdpijn verdwijnt. De duur hangt af van de mate van emotioneel hartzeer. Een belangrijke oorzaak van de gevoeligheid daarin. Hiertoe is spiritueel ontwaken nodig. Veel migraine patiënten hebben daar niets mee, omdat ze boos zijn op het Universum.

spiritueel ontwaken voor migraine-symptomen
spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste

Symptomen gedurende de migraine aanval

 1. pijn aan 1 kant van het hoofd (2/3)
 2. pijn aan beiden kanten van het hoofd (1/3)
 3. een intense kloppende of stekende pijn
 4. pijn bij het voorhoofd, bij 1 oog of achter op het hoofd bij de nek
 5. een typische aanval duurt 4 tot 72 uur

Het kan moeilijk zijn om het verschil vast te stellen tussen migraine en een andere vorm van hoofdpijn (zoals een spanning of sinushoofdpijn). Je denkt misschien dat jouw hoofdpijn sinushoofdpijn is, maar het is waarschijnlijker dat het migraine hoofdpijn is. In tegenstelling tot andere hoofdpijnen, komt migraine meestal aan één kant van je hoofd voor. Dit is 1 van de belangrijkste migraine-symptomen. Om de soort hoofdpijn vast te stellen.

Symptomen na de aanval

 1. gevoel van totale uitputting tot wel 7 dagen na de migraine-aanval.
 2. het ervaren van een zeurende hoofdpijn in combinatie met gevoeligheid voor licht en geluid
 3. vermoeide pijnlijke spieren tot 2 dagen na de aanval

In extreme gevallen kan de migraine aanval 3 dagen duren en regeert de patient niet op de traditionele behandeling. Dit type migraine is bekend onder de naam Status Migrainosus. Je dient dan naar het ziekenhuis te gaan voor pijnbestrijding en je vocht balans terug op order te brengen door het vele overgeven. Dit zijn de meeste ernstige migraine-symptomen

Als je meer dan 15 dagen per maand migraine hebt is er sprake van chronische migraine. Je hebt volgens de reguliere behandelmethode dan grote hoeveelheid dagelijkse medicijnen nodig om de aanvallen te voorkomen. Helaas kan dit weer lijden tot meer hoofdpijn.

Samenvattend

Migraine wat te doen? Profiteer van 25 jaar ervaring als genezend medium. De echte migraine oorzaak wordt aangepakt. Als je de oorzaak hebt aangepakt, kan je een oplossing ontwikkelen. Dat is wat we de afgelopen 15 jaar hebben gedaan. Onderneem actie en open de deur om je aanvallen voor de rest van je leven te stoppen!

Wat te doen bij migraine? Heb je last van duizeligheid, koorts, misselijkheid, overgeven, je spraak of pijn in en rond een oog of beiden ogen? Dit zijn symptomen migraine. Ga eerst naar je huisarts voor de diagnose en maak daarna een afspraak voor een intake in mijn praktijk met een eerste behandeling! Om jouw migraine hoofdpijn onder controle te krijgen dien je eerst te letten op de verschillende migraine-symptomen !

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish