JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Migraine wat te doen?

migraine wat te doen
Home » Migraine wat helpt echt? » Migraine wat te doen?

Migraine wat te doen? Onderstaand tref je de situatie aan waarin je verzeild raakt als migraine hoofdpijn patiënt met een aantal of meerdere migraine symptomen. Het ziektebeeld i.c.m. de menstruatie cyclus kan jarenlang ondermeer door hormonale effecten een grote impact op je leven veroorzaken. Mits je er mee instemt dat het chronisch is en blijft. De oorzaak is naar mijn inziens heel anders. Zware migraine met aura heeft een grote invloed op zowel je gezinsleven, gezondheid als financiën. Zeker bij oogmigraine of clusterhoofdpijn en CPH hoofdpijn. Ook kan hoofdpijn tijdens de zwangerschap zich manifesteren. Hoe kan je migraine voorkomen en behandelen zonder welke vorm van medicatie dan ook?

migraine wat te doen ?
Migraine wat te doen?

Kies voor innerlijke aanpak zonder migraine pillen

Wil je die grote impact op je leven structureel voorkomen? En afzien van migraine medicijnen en ook van preventieve medicatie? En ook van alle middeltjes tegen migraine? Lees eerst de aanbevelingen van cliënten welke eerder voor deze route kozen.

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog - clusterhoofdpijn een vorm van migraine - en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen. Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.

antara nuijens blok

Migraine

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Vijf *

Loes Oostra

De innerlijke aanpak kijkt onder water in het onderbewuste zoals onderstaand figuur aangeeft.

spiritueel ontwaken
spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste

Familie en vrienden minder zien

Jouw familie is belangrijk voor je. Je weet helaas nooit van te voren wanneer je een aanval of hoofdpijn krijgt. Meestal in weekeinden en vakanties als je tot rust bent gekomen. Je dient dan nee te zeggen tegen familieleden of vrienden, omdat je in bed moet blijven met de gordijnen gesloten. Jouw levensgeluk is door jouw aanvallen helaas kleiner. Je kan hierdoor ontmoedigd raken en de vraag Migraine wat te doen? veelvuldig stellen.

Weekeinden en delen van jouw geplande vakanties in bed verblijven in plaats van plezier maken met vrienden, partners of kinderen. Het blijft een zeer moeizaam te plannen sociale agenda. Leuke ontmoetingen en uitjes gaan vaak op het laatste moment aan je voorbij. Het geeft gewoon heel veel nasleep.

Dit is een patroon waar je mogelijk al heel lang aangewend bent. Je hoeft het evenwel niet te accepteren. Je hebt waarschijnlijk al veel geprobeerd en de hoop op een leven zonder hoofdpijn heb je lang geleden opgegeven. We helpen je graag met het vergroten van je vertrouwen in onze innerlijke zelf-hulp aanpak. Het geeft antwoord op de vraag Migraine wat te doen?

Heb je kinderen (ook werk) waar je voor zorgt dan ontstaat er een schuldgevoel aangezien je minder goed voor ze kan zorgen. Als je kleine kinderen hebt, kan je ze niet van school ophalen en dien je iemand anders te vragen dat te doen. Je bent er dan even niet met een kopje thee zodra ze uit school zijn. Je familie heeft van jouw migraine aanvallen indirect last. Kijkt hier goed naar en wuif het niet weg. Het voorkomen van deze nasleep is mogelijk.

Migraine wat te doen en werk?

Ben je werkzaam bij een bedrijf of werk je voor jezelf dan ontstaat er een schuldgevoel of extra stress. Immers jouw collega’s dienen jouw werkzaamheden over te nemen of je dient je eigen werk onder grote tijdsdruk zodra je weer herstelt bent gereed te krijgen. Zodra je gedurende de werkweek meer dan 1 migraine aanval per maand hebt, wordt deze situatie qua verzuim op je werk en stress voor jezelf al vervelend.

Gezondheid en langdurig pijnstillers slikken

Door het nemen van pijnstillers is er een verhoogde kans op een herseninfarct naar mate je ouder wordt. Door de migraine aanvallen of hoofdpijn een aantal keer per maand te doorstaan, daalt jouw energieniveau en moet je weer herstellen. Dit is niet goed voor jouw gezondheid en organen. Het geeft op lange termijn een nasleep.

pijnstillers reduceren bij migraine
Pijnstillers reduceren voor gezondheid en lengte van je leven

Door jouw migraine niet te genezen blijf je nog jarenlang je gezondheid op het spel zetten. Voordat de pijnstiller of jouw set aan pillen zijn werking doet barst je van de pijn in jouw hoofd. Door paniek stel je de vraag : “migraine wat te doen?” die snap ik.

Het instellen van jouw medicijnen is voor artsen een iteratief proces en uiteindelijk kosten dagelijkse medicijnen om migraine aanvallen te voorkomen heel veel geld. Hierdoor verdient de farmaceutische en medische industrie elk jaar wereldwijd miljarden dollars. De artsen maken deel uit van dit systeem.  Ze volgen allemaal hetzelfde protocol om jouw aanvallen te behandelen met pijnstillers of uiteindelijk die zware dagelijkse preventieve migraine medicatie. Dit biedt allemaal een tijdelijke verlichting!

Reguliere aanpak schrijft medicijnen voor

Artsen kennen de technische aspecten en ze weten welke pillen de problemen een tijd lang ‘verminderen’. Ze luisteren naar jouw  ervaringen en schrijven je elke keer vanuit hun 4 behandelstappen indien nodig weer een nieuw recept voor.  Ze kunnen je geen definitieve oplossing bieden. Het is in de reguliere zorg een chronische ziekte welke niet meer overgaat. Mits je een vrouw bent en in de overgang komt dan is er een kans dat de aanvallen stoppen. Ik ken evenwel ook patiënten welke juist vanaf de overgang wekelijks aanvallen kregen. Migraine medicijnen zijn symptoombestrijding. Je kan beter een complementair loket raadplegen.

Migraine wat te doen en financieel overzicht

Financieel gezien sta je als hoofdpijn patiënt niet altijd stil bij de kosten welke er met jouw ziektebeeld gemoeid zijn. Gedurende jouw leven besteed je afhankelijk van de frequentie, intensiteit en type pijnstillers een vermogen aan jouw aanvallen of hoofdpijn.

migraine en kosten levensduur
Migraine en kosten gedurende levensduur

Elke jaar dien je jouw eigen risico voor de zorgverzekeraar te betalen. Slik je dagelijks medicijnen om de migraine aanvallen te voorkomen dat stijgen de kosten aanzienlijk. Heb je bijwerkingen van de voorgeschreven medicijnen en krijg je daar ook weer extra medicijnen voor dan stijgen te kosten wederom.

Bovendien is de kans groot dat je carrière mogelijkheden laat liggen door absentie op het werk, omdat je moet herstellen. Of absentie doordat je artsen dient te bezoeken. Dit betekent aanzienlijke verzuimkosten voor jouw werkgever. Werk je voor jezelf dan merk je het direct in jouw jaaromzet. Bij het antwoord op de vraag “Migraine wat te doen?” staan cliënten meestal niet stil bij de financiële aspecten.

Migraine kosten levensduur uitgerekend

Wij bieden een Kosten Inschatting Berekening afgeleid van jouw persoonlijke situatie. Deze loopt door tot aan de gemiddelde levensverwachting van mannen of vrouwen.

Je hoeft slechts 5 korte gerelateerde vragen te beantwoorden:  
1) hoeveel jaar je al migraineaanvallen hebt
2) het aantal maandelijkse migraineaanvallen
3) de gemiddelde duur van elke aanval
4) of de migraines in het geval van een vrouw met jouw cyclus samenhangen en
5) hoeveel dagen in de week je werkt.

Daarnaast 3 persoonlijke vragen om je vraag : “migraine wat te doen?” financieel kracht bij te zetten: je geslacht, jouw geboortedatum en jouw mail adres. Financieel gezien hebben de antwoorden op deze 7 vragen grote invloed op de financiële consequenties gedurende jouw leven.

Op basis van deze antwoorden berekenen wij jouw te verwachten financiële uitgaven en tellen alles per fase in jouw leven bij elkaar op. Denk hierbij aan fases voor de overgang, tot je pensioen en na je pensioen. Ook worden ondermeer de absentie kosten en medicijnkosten berekend. Evenals de kosten van doktersbezoeken.

Je ontvangt een PDF document in jouw email inbox. Met deze informatie kan je gegronder kiezen voor een innerlijke aanpak. Hiermee voorkom je mogelijk al deze lange termijn kosten.

Migraine wat te doen samengevat

We nemen acute chronisch klachten serieus. Migraine aanval? Migraine wat te doen? wordt hierdoor nog meer een innerlijke roeping. Symptomen onderdrukken met migraine pillen of medicatie is niet de oplossing. Ook niet bij de hormonale effecten en de menstruatie cyclus. Kies voor een intake en een behandeling in de praktijk of voor de zelf-hulp online cursus. Dan weet je het innerlijke antwoord qua voorkomen op de vraag migraine wat te doen !

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish