JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Oogmigraine en de spirituele tip

migraine symptomen
Home » Migraine wat helpt echt? » Oogmigraine en de spirituele tip

Oogmigraine of clusterhoofdpijn is 1 van de meest moeilijk te verhelpen en te behandelen vormen van migraine hoofdpijn. Oogmigraine-aanval ervaringen zijn op een online forum meestal ernstig. Wat is de betekenis van oogmigraine spiritueel? Wat helpt tegen hoofdpijn achter oog of ogen? Hoofdpijn achter oog door corona, door menstruatie of door zwanger. Het kan optreden bij draaien van nek en ook pijn boven oog bij wenkbrauw veroorzaken. Bovendien kan het aanvoelen als een druk achter oog en wazig zien kan optreden. Zodra je elke dag meer dan 20 oogmigraine-aanvallen hebt, spreken we van CPH Hoofdpijn.

In het buitenland is deze vorm van hoofdpijn of oogmigraine bekend onder de naam cluster headache. Tijdens het meer dan 25 jaar behandelen als genezend medium kwamen er na migraine patiënten ook oogmigraine patiënten met veel meer migraine-aanval problematiek om hulp vragen. De oorzaak van de oogmigraine achterhalen is voor mij een speurtocht geweest. Ten eerste oude trauma pijn en ten tweede een ongeluk waarbij je hoofd een flinke klap heeft gehad. Het aantal migraine-aanvallen al dan niet met aura varieert tot de meest extreme oogmigraine vorm bekend onder de naam CPH hoofdpijn.

Kan je na het vaststellen van de oogmigraine diagnose door een arts voor een intake uitnodigen op mijn praktijk en een eerste oogmigraine behandeling. Ook kan je kiezen voor een eigen innerlijke zelf-hulp aanpak via een online training. Voor de spirituele oogmigraine behandeling is deze op basis van 25 jaar ervaring in mijn praktijk uitgebreid met een tweetal extra technieken.

Oogmigraine afbeeldingen maken direct duidelijk om wat voor type migraine het gaat. In de afbeelding hieronder is de donkerrode de oogmigraine of clusterhoofdpijn. In en rond het linker of rechter oog.

oogmigraine-aanval of clusterhoofdpijn of pijn achter oog of ogen
oogmigraine of clusterhoofdpijn of hoofdpijn achter oog of ogen

De oogmigraine (cluster headache of clusterhoofdpijn) is pijn rondom en achter het oog. Check migraine-symptomen als je niet zeker weet welke soort hoofdpijn je hebt. Dit kan de linker of rechter kant zijn. Het blijkt ook bij patiënten te wisselen. Op de figuur hierboven is deze aan de linker kant aangeduid. De storing van het gezichtsvermogen kan aan beide ogen voorkomen maar vaker bij maar één oog. Vaak begint een oogmigraine-aanval met een blinde vlek of zwarte vlekken die zich in een paar minuten kunnen uitbreiden in het gezichtsveld.

Hoofdpijn links duidt spiritueel gezien op een trauma met moeder. Hoofdpijn rechterkant duidt spiritueel op een trauma met de vader. Meestal ontstaan trauma’s gedurende de zwangerschap en of vroege kindertijd. Meestal zijn migraine cliënten dit vergeten of niet meer bewust van.

Bij een oogmigraine-aanval wordt het zicht tijdelijk vermindert of verdwijnt helemaal. De migraine aanval duurt tussen de vijf en dertig minuten maar de klachten kunnen in sommige gevallen veel langer aanhouden. Zodra de migraine-aanval is gestopt, kunnen de symptomen hoofdpijn, een zwaar gevoel in het hoofd, moe of ziek worden optreden.

oogmigraine-aanvallen
oogmigraine-aanvallen reduceren qua frequentie en intensiteit

Clusterhoofdpijn betekenis

Deze vorm van hoofdpijn achter het oog manifesteert zicht in cyclische patronen. Daarom wordt het ook cluster hoofdpijn genoemd. Het Engelse woord cluster betekent gedurende een bepaalde periode. Het is de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn. De oogmigraine pijn wekt je gewoonlijk midden in de nacht gepaard gaande met intense pijn in of rond één oog. Frequente migraine aanvallen (cluster perioden genoemd), kunnen van weken tot maanden duren meestal gevolgd door remissie perioden waarin de hoofdpijn niet aanwezig is. Tijdens remissie heb je geen hoofdpijn gedurende maanden of soms zelfs jaren.

Symptomen oogmigraine

Een clusterhoofdpijn treft snel, meestal zonder waarschuwing, hoewel je misschien eerst migraine-achtige misselijkheid en aura hebt. Veel voorkomende klachten en symptomen:

  • Eenzijdige intense pijn bij 1 oog
  • Roodheid in uw oog op de aangedane zijde
  • Zwelling rond uw oog op de aangedane zijde
  • Hangend ooglid

Mensen met clusterhoofdpijn, in tegenstelling tot die met migraine, zullen waarschijnlijk gaan trillen of zitten en heen en weer schommelen. Sommige migraine-achtige symptomen – inclusief gevoeligheid voor licht en geluid – kunnen voorkomen bij een clusterhoofdpijn, hoewel meestal aan één kant. Achter 1 van de ogen. De typische cluster-hoofdpijn.

Oogmigraine en de spirituele tip

Om oogmigraine spiritueel te behandelen bieden we twee opties. Ten eerste zelf leren alle hoofdpijnen te verhelpen. Schrijf je hiertoe in voor de Stop Migraine Hoofdpijn Innerlijke Zelf-Help Online Cursus. Je leert technieken, waarmee alle soorten hoofdpijnen en ook dus oogmigraine qua frequentie en intensiviteit zelf kan reduceren. Ten tweede kan je naar mijn praktijk komen voor een intake en een 1ste behandeling om migraine spiritueel betekenis te geven.

Migraine hoofdpijn en oogmigraine behandel ervaringen

Je kan ook hieronder kijken voor oogmigraine ervaringen bij klanten vertellen over migraine aanvallen. Het behandelpunt van clusterhoofdpijn bevindt zich buiten het lichaam. Toen ik dit specifieke punt ontdekte via mijn gidsen toen kwam er schot in de zaak bij de eerste patiënten destijds. Aanvliegroute is andere doordat ik anders aankijk tegen de migraine oorzaak.

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog - clusterhoofdpijn een vorm van migraine - en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen. Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.

antara nuijens blok

Migraine

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Vijf *

Loes Oostra

Hoe ernstig je ervaringen met oogmigraine spiritueel ook zijn bij de reguliere aanpak met symptoom bestrijding door pijnstillers of zwaardere migraine pillen is op lange termijn niet veel te winnen. Elke dag oogmigraine-aanvallen zijn een aanslag op je lichaam en zeer ernstig. Zie eerst een reguliere arts voor het geval je een tia, hersentumor of schildklierafwijking hebt. Kies voor de complementaire aanpak van de oculair hoofdpijn in en rond het oog. Kies voor de oogmigraine spiritueel aanvliegroute. Zie je graag eerdaags in mijn praktijk voor de spirituele behandeling van jouw oogmigraine!

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish