JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Alternatieve genezer

alternatieve genezer

Home » Natuurgeneeskunde » alternatieve genezer

Alternatieve genezer is heden ten dage een complementaire zorgverlener. Een aanvulling op de reguliere zorgverleners. De tijdsgeest zit mee en uit een CBS onderzoek van 2018 zijn interessante conclusies te trekken. Bovendien is de paranormaal genezer niet de enige alternatieve genezer. Het puzzelwoorden boek noemt slechts strijker, homeopaat, iriscopist en magnetiseur. Magnetiseren is een oud woord voor de paranormale geneeswijze. En strijker is weer een alternatief woord voor magnetiseur.

alternatieve genezer
alternatieve genezer : bewandelen van het levenspad

Alternatieve genezer acceptatie

Uit het CBS onderzoek zijn vier belangrijke conclusies te trekken:

  1. Bijna tweederde van de volwassenen heeft een voorkeur voor de reguliere geneeskunde.
  2. Bijna 25% van de volwassenen waardeert de alternatieve geneeskunde en de gewone geneeskunde als gelijkwaardig.
  3. Ongeveer 80 procent vindt dat alternatieve genezers over een diploma dienen te beschikken en dat adequaat onderzoek naar de resultaten van alternatieve behandelingen belangrijk is. 
  4. 27% van de vrouwen en 20% van de mannen vinden alternatieve genezing even waardevol als reguliere geneeswijzen.  

Implicaties van onderzoek voor focus clienten voorlichting

Inmiddels staat 1/3 van alle Nederlanders open voor de alternatief genezer en dat de waardering van de personen welke daadwerkelijk alternatieve genezers bezoeken positief is.

Om die reden kies ik voor de focus qua voorlichting op deze 1/3 van de Nederlanders te richten. Uit jarenlange ervaring blijkt keer op keer dat er sterke overtuigingen in de weg zitten bij 2/3 van de Nederlanders. Het heeft geen zin om hen te overtuigen.

Het enige wat ik kan doen is clienten vragen aanbevelingen te schrijven voor op de website. Zie klanten vertellen met al hun bevindingen over “mij” als alternatief genezer. En te wachten opdat de collectieve bewustzijn groei het percentage vanzelf verder opschroeft.

Implicaties van onderzoek voor praktijkhouding

Het blijkt dat het beleid van de beroepsverenigingen in het complementaire veld aansluit op de wens dat de ondervraagden vinden dat er diploma’s behaald dienen te worden. Momenteel dien je zowel te beschikken over een HBO diploma voor jouw type zorgverlening als over een medische basiskennis op HBO niveau. Ander kan je jezelf niet aansluiten bij een beroepsvereniging. Dit laatste is weer een voorwaarde om als alternatief genezer actief te zijn om je in te kunnen inschrijven bij de voor de WKKGZ wet verplichte tuchtrecht instanties.

Als alternatief genezer biedt ik ook online in het Nederlands en in het Engels diensten aan. Voor een face2face intake gesprek is de praktijk goed bereikbaar in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofdorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Vervolg sessies kunnen op afstand of in de praktijk.

Je bent van hart welkom in mijn praktijk voor strijken, magnetiseren of de paranormale geneeswijze.