Natuurgeneeskundige

natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskundige
Home » Natuurgeneeskunde » Natuurgeneeskundige

Natuurgeneeskunde een wikipedia definitie

Natuurgeneeskunde omvat een heel spectrum aan alternatieve geneeswijzen met een holistische benadering, waarbij patiënten behandeld worden op een wijze die een bepaalde notie van ‘natuurlijkheid’ inhoudt.

Zoals bij alle alternatieve geneeswijzen berusten de behandelingen niet op wetenschappelijk bewijs. Bij deze geneeswijze wordt het ‘zelfgenezend vermogen’ van het lichaam centraal gesteld en wordt ziekte gezien als een gevolg van het ophopen van afvalstoffen.

De behandeling richt zich niet op de ziekte of het zieke orgaan, maar op het creëren van omstandigheden waarbij het lichaam zichzelf kan herstellen.

Behandelingen maken veelal gebruik van middelen die de natuur biedt, zoals licht, warmte, aarde, water, lucht en planten. Voorbeelden van gebruikte behandelingen zijn fytotherapie, bloedreinigingstherapie, ademhalingsoefeningen en massage. Ook kan een therapie gericht zijn op voeding of psychische gesteldheid.

Natuurgeneeskunde en de recente naamgeving verandering qua paranormale therapie

De paranormale geneeswijze heeft zich over de afgelopen 50 jaar veelvuldig een andere naam gegeven. Vroeger sprak met over gebedsgenezing later over handoplegging en daarna zeker 25 jaar lang over magnetiseren.

Vervolgens heeft het tientallen jaren het predikaat natuurgeneeskunde gekregen en gingen de opleidingsinstituten, zoals het voormalige HJBC te Utrecht de diploma’s uitreiken als “Natuurgeneeskunde met de specialisatie paranormaal therapeut”.

Ook hierin is vanaf 2015 weer een verandering gekomen en momenteel wordt de paranormale geneeswijze aangeduidt onder de naam energetische therapie in de rol van energetisch therapeut.

En is het HJBC is nu bekend onder de naam CAM instituut. CAM staat voor Complementair Aanvullende Geneeswijze.

natuurgeneeskundige water voeding en energie. kan ook geluid zijn

Natuurgeneeskundige en de noodkreet van patiënten

De naamgeving vernanderingen zijn eigenlijk niet zo belangrijk. Evenwel is het ingezet door incidenten, welke het het imago van de beroepsgroep hebben geschaad of waarvan men dacht dat dit zo was. Denk hierbij aan de gebedsgenezeres van koningin Juliana en het sterven van mevrouw Millencam in 2001 en de rol van Jomanda. Jomanda is overigens geheel vrijgesproken en leeft al jaren een teruggetrokken bestaan in Canada.

Hoe je het ook noemt het feit blijft dat patienten vaak ten einde raad zijn na vele reguliere en of alternatieve geneeswijzen geprobeerd te hebben.

Nood doet wetten breken zelfs bij de meest nuchtere en vaak ook rationele patienten. Patienten weten dan altijd via de geesteswereld gestuurd hun weg te vinden naar een paranormaal genezer.

Er zijn natuurlijk nog een scale aan andere therapie vormen, welke ook onder de noemer natuurgeneeskunde geschaad kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bioresonatie, iroscopie, accupentuur, kruidengeneeskunde en lichttherapie. Het zelfde geldt voor energetische therapie. Ook hier zijn een groot aantal therapien en massage vormen welke over ons energetisch lichaam en onze vitaliteit gaan. De Chineze geneeswijze met haar meridianen en orgaanklok is daar een goed voorbeeld van.

Dit is ook de reden dat ik zelf een voorstander ben om de rol en het mooiste beroep van de wereld “Paranormaal Genezer” in ere te herstellen. Het is voor het publiek direct duidelijk wat de specialisatie is. Wellicht past de rol “Genezend Medium” nog beter bij de huidige tijdsgeest.

Welkom in mijn praktijk de Gouden Levensbloem

In de meeste gevallen heeft een patient al een traject doorlopen en is de diagnose al gesteld. Deze diagnose is vereist voordat er een intakegesprek kan plaatsvinden. Dit kan zowel fysieke als emotionele klachten betreffen. Ervaringen van patienten zijn geen garantie voor uw genezingsproces.

Immers wordt uw zelfgenezend vermogen aan het werk gezet en geneest u uiteindelijk uwzelf. Op dit zelfgenezend vermogen zijn bij iedere patient andere krachtvelden aktief. Hierdoor heeft het delen van ervaringen van patienten niet veel zin. Het gaat om uw specifieke situatie en de wens van uw ziel om tot herstel te komen. In hoeverre volgt u de stem van uw ziel? In hoeverre saboteert het mentale denken uw stappen?

Wel kunt u op mijn Facebook Fanpage Paranormaal Genezer ervaringen en recenties van patienten raadplegen.

Zie u graag eerdaags in mijn natuurgeneeskundige praktijk te Heemstede regio Haarlem. Je kan hiertoe een intake afspraak maken.

Deel met jouw netwerk dit bericht
Gerelateerde Berichten

Holistische Geneeswijze