Oogmigraine en de gouden tip

migraine symptomen

Oogmigraine Clusterhoofdpijn Hoofdpijn achter ogen

Home » Paranormaal Genezer » Ziektebeelden Hoofdpijn » Oogmigraine Clusterhoofdpijn Oogpijn achter ogen behandelwijze

Oogmigraine of clusterhoofdpijn is 1 van de meest moeilijk te verhelpen vormen van migraine. Wat helpt tegen hoofdpijn achter ogen? In het buitenland is deze vorm van hoofdpijn bekend onder de naam cluster headache. Tijdens het meer dan 25 jaar behandelen als genezend medium kwamen er na migraine patiënten ook oogmigraine patiënten om hulp vragen. Oorzaken hoofdpijn dat zijn er maar 2. Oude trauma pijn inventariseren of een ongeluk waarbij je hoofd een flinke klap heeft gehad. Dit geldt ook voor oogmigraine.

Kan je na een diagnose door een arts voor een intake uitnodigen en een eerste behandeling. Ook kan je kiezen voor een eigen innerlijke zelf-hulp aanpak via een online training. Voor oogmigraine is deze op basis van de ervaringen in mijn praktijk uitgebreid met een tweetal extra technieken.

Hoofdpijn achter het oog links of rechts?

oogmigraine of clusterhoofdpijn of pijn achter oog of ogen

oogmigraine of clusterhoofdpijn of hoofdpijn achter oog of ogen

De oogmigraine (cluster headache of clusterhoofdpijn) is pijn rondom en achter het oog. Dit kan de linker of rechter kant zijn. Het blijkt ook bij patiënten te wisselen. Op de figuur hierboven is deze aan de linker kant aangeduid. De storing van het gezichtsvermogen kan aan beide ogen voorkomen maar vaker bij maar één oog. Vaak begint een oogmigraine aanval met een blinde vlek of zwarte vlekken die zich in een paar minuten kunnen uitbreiden in het gezichtsveld.

Hoofdpijn links duidt op een trauma met moeder. Hoofdpijn rechterkant duidt op een trauma met de vader. Meestal ontstaan trauma’s gedurende de zwangerschap en of vroege kindertijd. Meestal zijn cliënten dit vergeten of niet meer bewust van.

Het zicht wordt tijdelijk vermindert of verdwijnt helemaal. De oogmigraine aanval duurt tussen de vijf en dertig minuten maar de klachten kunnen in sommige gevallen veel langer aanhouden. Als de aanval is gestopt, kunnen de symptomen hoofdpijn, een zwaar gevoel in het hoofd, moe of ziek worden optreden.

Clusterhoofdpijn betekenis

Deze vorm van hoofdpijn achter het oog manifesteert zicht in cyclische patronen. Daarom wordt het ook cluster hoofdpijn genoemd. Het Engelse woord cluster betekent gedurende een bepaalde periode. Het is de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn. De pijn wekt je gewoonlijk midden in de nacht gepaard gaande met intense pijn in of rond één oog. Frequente aanvallen (cluster perioden genoemd), kunnen van weken tot maanden duren meestal gevolgd door remissieperioden waarin de hoofdpijn niet aanwezig is. Tijdens remissie heb je geen hoofdpijn gedurende maanden of soms zelfs jaren.

Symptomen oogmigraine

Een clusterhoofdpijn treft snel, meestal zonder waarschuwing, hoewel je misschien eerst migraine-achtige misselijkheid en aura hebt. Veel voorkomende klachten en symptomen:

  • Eenzijdige intense pijn bij 1 oog
  • Roodheid in uw oog op de aangedane zijde
  • Zwelling rond uw oog op de aangedane zijde
  • Hangend ooglid

Mensen met clusterhoofdpijn, in tegenstelling tot die met migraine, zullen waarschijnlijk gaan trillen of zitten en heen en weer schommelen. Sommige migraine-achtige symptomen – inclusief gevoeligheid voor licht en geluid – kunnen voorkomen bij een clusterhoofdpijn, hoewel meestal aan één kant. Achter 1 van de ogen.

Oogmigraine en de gouden tip

Biedt twee opties. Zelf leren alle hoofdpijnen te verhelpen. Schrijf je hiertoe in voor de Stop Migraine Hoofdpijn Innerlijke Zelf-Help Online Cursus. Je leert technieken, waarmee alle soorten hoofdpijnen en migraine qua frequentie en intensiviteit zelf kan reduceren. Of kom naar mijn praktijk voor een intake en 1ste behandeling.

Je kan ook hieronder kijken bij klanten vertellen over migraine en oogmigraine. Het behandelpunt van clusterhoofdpijn bevindt zich buiten het lichaam. Toen ik dit specifieke punt ontdekte via mijn gidsen toen kwam er schot in de zaak bij de eerste patiënten destijds

Zie klanten vertellen voor meer aanbevelingen zoals onderstaande.

profile-pic

Oog migraine of clusterhoofdpijn aanbeveling

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog – clusterhoofdpijn een vorm van migraine – en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

Migraine hoofdpijn aanbeveling

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Facebook Vijf * referentie

Loes Oostra

Je kan uiteraard een afspraak maken in mijn praktijk voor hoofdpijn achter ogen. Stel je voor een leven zonder oogmigraine !

Deel met jouw netwerk dit bericht