JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Aanvullend Verzekerd?

Aanvullende verzekerd zijn is anno 2021 een kostbare aangelegenheid voor velen. Het vormt een groot deel van de vaste lasten voor gezinnen en alleenstaanden. Vanaf 2014 worden onze consulten via de  energetische therapie vergoed door de zorgverzekeraars. 

Per 1 juli 2021 zijn we uit het aanvullend verzekering-stelsel gestapt. De reden hiervan is zesvoudig:

  1. Een steeds kleiner aantal zorgverzekeraars vergoeden sinds 2014 na behalen van HBO diploma natuurgeneeskunde +/- 50% van het tarief indien je aanvullend verzekerd bent.
  2. Het jaarlijks te besteden budget voor de te bepalen premie bij elke zorgverzekering wordt steeds lager.
  3. Een steeds kleiner aantal cliënten is aanvullend verzekerd als gevolg van de zeer hoge kosten voor aanvullende verzekeringen.
  4. De zorgverzekeraars – welke nog vergoeden – verplichten via de beroepsverenigingen de aangesloten leden om aan allerlei kostenverhogende voorwaarden te voldoen.
  5. Wij willen niet langer in deze gemanipuleerde omgeving werkzaam zijn en honderd procent op eigen benen staan. Met “wie betaalt die bepaalt” willen we niet langer mee verbinden.
  6. De cliënten welke zelf vanuit het diepst van hun ziel willen komen begroeten we graag in de praktijk.

Waarom halverwege 2021 geen aanspraak op het aanvullend verzekerd zijn stelsel?

We zijn ook overstapt op behandelplannen in plaats van losse consulten met al dan niet vergoeding van zorgverzekeraars per consult. Dit vereenvoudigd de administratie en selecteert cliënten met toewijding.

Aanvullend Verzekerd? aanvullende verzekering?

Aanvullend Verzekerd of een aanvullende verzekering?

Wat betekent dit voor aanvullend verzekerden?

Verzekerden met een aanvullend pakket bij een beperkt aantal verzekeraars krijgen vanaf 1 juli 2021 geen vergoeding meer vanuit hun budget bij bezoek aan onze praktijk. Wij willen eind 2021 en daarna nieuwe cliënten aantrekken welke vanuit het diepste van hun ziel graag op consult willen komen. En niet omdat er nog budget resteert vanuit een zorgverzekeraar. Voor bestaande cliënten lopen de vergoedingen per 1 October 2021 af. Hiermee faseren we de vergoedingen vanuit de aanvullend verzekerd  zijn status en het resterende budget uit.

Het jaar 2022 en daarna

Voor 2022 onderzoeken we hoe we voor de wet blijven voldoen aan de vereisten en bij welke nieuwe beroepsorganisatie we ons hiertoe aansluiten. De huidige beroepsorganisatie waar we jarenlang bij zijn aangesloten zal mede om bovengenoemde redenen opgaan in een andere beroepsorganisatie. Het kan zijn dat we aan alle “Kema keurmerken” blijven voldoen en formeel onze consulten ook in 2022 in aanmerking komen voor vergoeding. En toch hier – net zoals in 2021 – bewust geen aanspraak willen maken op de aanvullend verzekerd zijn status en budget van cliënten.

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish