JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Soorten hoofdpijn behandelen

soorten hoofdpijn
Home » Blog » Hoofdpijn » Soorten hoofdpijn behandelen

Soorten Hoofdpijn

Soorten hoofdpijn zijn er in 4 typen. In dit bericht bespreek ik ten eerste ik alle 4 de typen hoofdpijnen. Ten tweede vertel ik over een 25 jaar durend proces in het behandelen van de typen hoofdpijnen en de ontwikkeling van een innerlijk zelf-hulp systeem. De onbestaande figuur geeft aan waar de pijn zit voor een eerste diagnose.

soorten hoofdpijn
Soorten hoofdpijn

De afgelopen 25 jaar ben ik deze 4 typen hoofdpijn veelvuldig tegen gekomen bij patiënten in mijn praktijk. Voor dat ik hier mee over vertel zetten we het onderscheid van de soorten hoofdpijn eerst op een rij.

profile-pic

Paroxysmale hemicrania.

Kwam via Jyotisha via internet in zijn praktijk. Heb al 27 jaar last van ernstige hoofdpijn. Ben in die periode 2 keer in het ziekenhuis opgenomen. Heel het reguliere traject heb ik afgerond. Wilde evenwel geen operatie in mijn hoofd dat vond ik te riskant en er is geen garantie op succes. Er is in feite geen goede reguliere behandeling. De impact op je leven van de ziekte van Sjaastad is dat je geen leven meer hebt. Ben eind 2020 en begin 2021 vijf keer gedurende 11 weken op consult geweest. Na elke consult had ik steeds minder en minder intense hoofdpijn aanvallen gehad. Na deze behandelingen gaat het super ik heb 500 procent mijn leven weer terug. Kan weer alles eten en heb geen aanvallen meer. Dat waren er eerst tientallen per dag. Heel veel dank. Jyo en Linda zijn hele lieve mensen, ze doen alles wat mogelijk is om je te helpen!!!

Ton Kandelaars

Hoofdpijn Voorhoofd of sinus hoofdpijn

Bij deze hoofdpijn zit de pijn achter het voorhoofd en bij de jukbeenderen.

Voor meer informatie zie Hoofdpijn Voorhoofd.

Oogmigraine of cluster headache

Bij de hoofdpijn zit de pijn in en achter een oog.

Voor meer informatie zie Oogmigraine.

Spanningshoofdpijn of tension headache

Bij deze hoofdpijn zit de spanning als een band om je hoofd.

Voor meer informatie zie Spanningshoofdpijn.

Migraine hoofdpijn

Hieronder tref je een aantal aanbevelingen aan. Klik op de pijltjes naast de behandel handen om er meer dan 1 te lezen.

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen. Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.

antara nuijens blok

Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Ik had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog - clusterhoofdpijn een vorm van migraine - en voelde mij niet lekker. Ik heb er zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg. Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ik ben heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Ik zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.

Anna van de Minkelis

Migraine

Na vele jaren heftige aanvallen van migraine te hebben gehad, ben ik in juli 2011 naar Jyo gegaan. Na 1 behandeling ben ik nu al 2,5 jaar geheel vrij van pijn! Vijf *

Loes Oostra

Bij deze hoofdpijn zit de pijn aan 1 kant van het gezicht.

Voor meer informatie zie Migraine Hoofdpijn.

Soorten hoofdpijn en een zelf-hulp systeem

Fase 1: Pijn reductie en verkorten van de duur

Op mijn 22ste had ik een vriendin welke migraine had. Het eerste moment dat ik in aanraking kwam met dit specifieke ziektebeeld. Vaak gingen de gordijnen dicht. Begreep in eerste instantie niet waarom.

gordijnen gesloten bij migraine aanval
Gordijnen gesloten bij migraine aanval

Merkte dat door handoplegging de pijn sneller wegging en de duur van de aanval reduceerde. Het gebruik van pijnstillers raakte meer en meer op de achtergrond.

pijnstillers migraine en hoofdpijn
Minder pijnstillers voor migraine

De migraine aanvallen bleven nog steeds 2 keer per maand komen. Ging op zoek naar de oorzaken. Ben hier zeker 10 jaar mee bezig geweest. Had toen nog geen praktijk. En ook nog geen ervaring met alle soorten hoofdpijn.

Fase 2: Verhelpen van hoofdpijnen als gevolg van ongelukken

In mijn praktijk kreeg ik migraine patiënten welke vaker migraine aanvallen hadden en op een dag zag ik met een helderziende waarneming een ongeluk. Begrijp goed dat dit type waarnemingen zich ontvouwen in het derde oog mits het de bedoeling is bij die specifieke client. Als het moment daar is. Het derde oog is het zesde chakra bij het voorhoofd. Zie plaatje hieronder.

ckakra's en derde oog ontvouwd beelden
chakra’s en derde oog bij voorhoofd ontvouwt gebeurtenissen

Wat waren de gevolgen van dit ongeluk voor de energielijnen in het hoofd? En hoe kan je deze rechtzetten.

Kennis vanuit oude overleveringslijn

Dit leerde ik tijdens de Earth & Sky workshop van Drunvalo Melchizedek in Chili in 1999. Hij had het geleerd van priesters op Hawai. De resultaten waren fenomenaal want de meeste soorten hoofdpijn verdwenen binnen een kwartier met deze aanvliegroute. Heb met deze techniek vervolgens jarenlang geoefend en verfijnd op vele hoofdpijn clienten. Het hielp uitstekend bij hoofdpijn patiënten welke eerder een ongeluk hadden gekregen en dat al niet nog bewust herinnerden. Een ongelukje uit de vroege kindertijd zoals vallen van een klimrek, met schaatsen vallen of een bal hard tegen hoofd is bijna iedereen vergeten. Dit kan de oorzaak zijn.

Oefenen en verfijnen van techniek

Er gingen jaren voorbij en toch lukte het nog steeds niet om alle clienten te helpen. Hiermee leg ik de lat voor mijzelf extreem hoog. Alle soorten hoofdpijn helemaal weg. De spanningshoofdpijn bleek de makkelijkst te verhelpen soort hoofdpijn te zijn. En het behandelen van migraine hoofdpijn als gevolg van een ongeluk inmiddels ook. Het was door de jaren heen door het oefenen op clienten een soort routine geworden. Er moest nog een tweede oorzaak zijn van hoofdpijn en migraine aanvallen. Hoewel het aantal aanvallen (de frequentie) afnam, de duur van elke aanval ook en de pijn qua intensiviteit ook afname, lukte het niet om cliënten structureel helemaal van alle hoofdpijn af te helpen.

Fase 3: Verhelpen van soorten hoofdpijn als gevolg van een emotioneel trauma

Pas vanaf 2004 ging ik zelf kijken naar mijn eigen zielsverdriet en ontwikkelde ik me meer en meer richting life coach. Hierdoor ging ik ook met andere ogen kijken naar hoofdpijn clienten.

Ontdekte dat migraine patiënten zich zelf niet aardig vonden en om die reden altijd klaar stonden voor anderen om aardig gevonden te worden.

belangrijke waarneming

Er moest een emotionele lading onder zitten welke telkenmale de spanning opbouwde voor het ontstaan van de migraine aanval. Zag dat boosheid van een volwassenen uit de vroege kindertijd een belangrijke rol hierbij speelde.
Kreeg een client welke zich zelf zelf niet mooi vond en qua beroep sieraden ontwerp en verkocht. Ook vanuit dit lage zelfbeeld werd dus spanning opgebouwd en verdwenen de aanvallen niet helemaal.

Wel was de frequentie van 2 keer per maand naar 1x per 6 maanden gereduceerd. Het viel me op dat migraine patiënten dan niet doorpakken om er helemaal vanaf te zijn. Zelf legde ik de lat hoger t.o.v. enkele clienten. Wil men liefde en aandacht behouden en zich blijven identificeren met het ziektebeeld? Niets is vreemder dan menselijk gedrag.

soorten hoofdpijn oorzaak hartzeer lagen
soorten hoofdpijn oorzaak de onderliggende hartzeer lagen

Oefenen met trauma verwerking achter soorten hoofdpijn

Er gingen wederom jaren voorbij en de combinatie van lijnen rechtzetten in het hoofd en emotionele en fysieke trauma’s verwerken bleken duidelijk zijn vruchten afwierpen. Meer en meer clienten raakten van hoofdpijn af. En toen kwamen er opeens in 1 maand 3 clienten met oogmigraine. Met deze vorm had ik nog geen ervaring. Oogmigraine of cluster headache wordt gezien als een niet te behandelen vorm van hoofdpijn. Ben vanuit de innerlijke leiding gaan experimenteren met het uitbreiden van de basistechniek.

Ervoer de pijn van een oogmigraine in mijn handen op een plek welke ik niet verwachtte. Bracht deze plek in verband met de eigen Heilige Geometrie studie welke al vijftien jaar beoefende. Extra lijnen rechtzetten voor oogmigraine patiënten bleek goed te werken.

soorten hoofdpijn verstoring energieveld
soorten hoofdpijn verstoring energieveld

Fase 4: Het aanbieden van een Zelf-Hulp systeem voor 4 soorten hoofdpijn

Voor alle soorten hoofdpijn werkt de ontwikkelde methode. Het is evenwel een innerlijke zelf-hulp aanpak voor clienten welke open staan voor spiritualiteit. Welke naar hun gevoel en verdriet willen gaan. Voor de oorzaak fysiek ongeluk hoeft dat overigens niet. Voor de oorzaak traumatische ervaring uit kindertijd wel. Life coaching i.c.m. Stop Migraine kunnen beiden online gevolgd worden. Je bent ook van harte welkom in mijn praktijk voor alle soorten hoofdpijn !

Deel met jouw netwerk dit bericht
DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish