JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Relatietherapeut heeft dat zin? Spiritueel altijd!

Home » Therapeut en verschil psycholoog » Relatietherapeut heeft dat zin? Spiritueel altijd!

Relatietherapie bij een spirituele relatietherapeut kan ook een persoonlijke spirituele ontwikkeling reis zijn van beide partners naar hun eigen hartzeer. Dit projecteren ze naar elkaar toe. Spirituele relatietherapie zorgt voor spiritueel bewustzijn opdoen en spiritueel ontwaken van beide partners vormt dan een grote groeisprong. Je partner en de spirituele relatietherapeut triggert bijna altijd oud hartzeer uit het onderbewuste.

spiritueel ontwaken
spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste

Goed bedoelde adviezen vanuit de reguliere relatietherapie zoals breng ten eerste meer tijd met elkaar door, ten tweede maak opnieuw weer kennis met elkaar en tenslotte droom gezamenlijk van de toekomst werken niet zolang er in het onderbewuste hartzeer zit verscholen. Het verleden blijft het heden dan inkleuren. En het heden kan je verliezen in de toekomst. De partner ervaart de relatie dan door een zwarte bril. Het glas blijf half leeg. Relatietherapie vraagt dan ook om een holistische aanpak. Alle factoren vanuit bovenstaande afbeelding worden hier door mij in de rol van spirituele relatietherapeut in ogenschouw nemen.

Relatietherapeuten

Veel relatietherapeuten nemen ieder stel aan in hun praktijk. Dat doen wij niet. Onze ideale cliënten willen op zielsniveau er iets van maken, ze inspireren elkaar met gemeenschappelijke hobbies en de seksuele chemie was of is goed. Er is een bepaalde loyaliteit jegens elkaar om er samen uit te willen komen. Als deze 3 randvoorwaarden er zijn dan heeft spirituele relatietherapie zin. Anders trek je dan aan een dood paard. Bij een reguliere relatietherapie overigens ook! Dit wil je als spiritueel relatietherapeut niet meemaken.

relatietherapie nodig?
relatietherapeut en relatietherapie nodig?

Hoe is het relatieprobleem ontstaan?

Dit vergt een analyse met de nodig zelfreflectie. Veel reguliere relatietherapeuten kijken naar het nu en geven mentale handvaten om de conflicten te vermijden. Dit lost structureel onvoldoende in de kern de relatiecrisis op. De spirituele relatietherapie pakt dit anders aan. Eerst dient elke partner in de spiegel te kijken en haar of zijn emoties te begrijpen met andere woorden een stuk zelfreflectie. Dit impliceert niet langer de levenspartner van alles de schuld geven of 24/7 kritiek uiten! Het zogenaamde zeuren. Kleine ergernissen verpesten voor 80% de relatie. Eerst focus hierop is belangrijk in spirituele relatietherapie.

Emoties veroorzaken nevel en mist rondom het echte relatieprobleem

Onderstaand tref je de 5 belangrijkste emoties aan waarmee we werken binnen de relatietherapie. De impact op de levenskwaliteit van beide levenspartners is hiervan onmiskenbaar. Als spiritueel relatietherapeut zijn de emoties een ingang om het zielsverdriet in specifieke lagen van de ziel te duiden.

Boosheid veroorzaakt conflicten waardoor er een afstand is ontstaan en de seksuele aantrekkingskracht afneemt.
Gehechtheid naar een nieuwe relatie veroorzaakt een verwijdering door deze wereld met het relatieprobleem met de levenspartner te ontvluchten.
Jaloezie verstikt de ander waardoor hij of zij het gevoel van vrijheid van de ziel heeft verloren.
Trots richt zich op de vorm van het relatieprobleem maar niet op de essentie van de liefde het niveau van de ziel.
Onzekerheid mondt uit in twijfel of beiden parters er echt voor willen gaan en raakt de opgebouwde eigenwaarde uit de kindertijd heel sterk.

Lees de uitgebreide informatie op de website goed door en kijk alvast goed naar jezelf. Ga niet voor jouw levenspartner waarmee je samen in relatietherapie wilt deze scan doen. Kijk ook naar het leven van je ouders en grootouders ten aanzien van deze vijf emoties in hun leven.

Echte oorzaken voor spirituele relatietherapeut

Ontmoet regelmatig cliënten welke hun scheiding jaren later nog niet hebben verwerkt. Het was niet nodig geweest als ze beiden destijds in spirituele relatietherapie waren gegaan. Bij alle relatieproblemen gaat het namelijk helemaal niet om het huidige probleem met de levenspartner. Het gaat veel verder terug in de tijd. Hierdoor krijg je vaak bij een nieuwe levenspartner precies dezelfde uitdagingen op je bord. En zodra een levenspartner de veertig jaar bereikt dan verandert er heel veel emotioneel gezien. Dan worden alle emoties intenser. En boven de vijftig worden ze frequenter.

Ook als ouders gescheiden zijn, herhaalt dat patroon zich heel vaak bij de kinderen. Dus als je de scheiding van je ouders niet hebt verwerkt – als kind – dan voel je dat je ook wilt scheiden jaren later terwijl die emotioneel ingekleurde beslissing doordrenkt is met hartzeer en verdriet van 1 of beiden ouders. Tijdens de relatietherapie dient ieder op dit mechanisme alert op te zijn.

relatietherapeut terugbrengen liefde
relatietherapeut terugbrengen liefde?

Doel van relatietherapie en spirituele relatietherapeut

Helaas krijgen kinderen bij scheidingen altijd te rekening gepresenteerd. Dus het doel van een spirituele relatietherapie is deze situatie ten alle tijden en indien nodig met veel inspanning te voorkomen. Het doel is de harmonie in het gezin te herstellen. Een ander doel is beiden partners een persoonlijke ontwikkeling door te laten maken en veel bewuster te worden van oud hartzeer uit de eigen zwangerschapsfase, kindertijd, tienertijd en pubertijd. Alles wat daar heeft plaatsgevonden heeft veel invloed op het heden. Deze holistische aanpak is voor mij als spiritueel relatietherapeut cruciaal.

Jouw levenspartner reageert op jouw verdriet in jouw hartcentrum op de manier die je eigenlijk niet wilt. En dit blijft maar doorgaan – jarenlang – totdat je erkent en herkent dat het jouw eigen pijn is welke dit proces initieert. Dit is een grote paradox in relatietherapie. Zodra het hartzeer oplost reageert de buitenwereld – en dus ook jouw levenspartner – totaal anders op je.

Het doel is dan ook de top 5 frustraties over je levenspartner in kaart te brengen en deze als een boemerang terug te leggen op jouw eigen bord. Met mijn mediumschap kan ik je helpen je diepste gevoelsleven te verwoorden en te traceren waar en wanneer je in je eigen leven bent vast gelopen. Een blokkade waardoor het alchemistische water in jouw energiehuishouding niet meer stroomt.

Relatietherapie voorbeeld van frustratie : Een man vind zijn vrouw lui. Ze doet niets en is niet ambitieus. Voorbeeld van paradox: De man heeft altijd een diepe wens en droom gehad om een eigen bedrijf te starten. Nooit gedaan tot nu toe. Voorbeeld van emotie: de onzekerheid van de man heeft zijn hele leven in de weg gezeten. Hij is hier zelf boos over. Dit schept afstand in de relatie met zijn vrouw. Deze manier van dieper kijken krijg je alleen bij spirituele relatietherapie. Met het op deze manier schouwen van levens van cliënten dien je als relatietherapeut ervaring op te doen. Het is de taal van het onderbewuste.

Is het mogelijk om beiden snel te recht te kunnen voor relatietherapie?

In principe is het mogelijk om snel terecht te kunnen voor een intake gesprek relatietherapie en het direct opstarten van een serie consulten. Binnen een termijn van 2 weken creëren we zeker zo een moment. Haastige spoed is zelden goed dus in die tussentijd is het verstanding om alvast de 5 grootste ergernissen op een rijtje te zetten voor jezelf. Je kunt dus vrijwel direct terecht bij deze spirituele relatietherapeut ook voor een gratis 20 minuten kennismakingsgesprek.

Relatieproblemen zijn divers voor welke kunnen we terecht?

Er is een diversiteit aan relatieproblemen waar spirituele relatietherapie goed van pas kan komen. Denk hierbij aan communicatieproblemen, gezinsproblemen, verslavingen, bindingsangst, jaloezie, narcisme, overspel, ruzies over opvoeding van kinderen, verlatingsangst, bindingsangst en vreemdgaan.

Wat kost relatietherapie?

Aangezien de spirituele relatietherapie valt onder de noemer van energetische therapie is het mogelijk de kosten voor een groot deel vergoed te krijgen van de zorgverzekeraar mits jullie beiden aanvullend verzekerd zijn. Kijk voor de kosten dan ook in het menu bij tarieven. We werken met pakketprijzen voor Life Coaching en relatietherapie van 5 of 10 consulten van elk 90 minuten. De intake is gezamenlijk en vervolgens gaat elk van de partners in individuele therapie om naar haar of zijn leven te gaan kijken. Wat is er in de kindertijd, tienertijd en ook tijdens de zwangerschap fase aan ervaringen opgedaan welke minder leuk waren?

Welke fasen zijn er te herkennen in een liefdesrelatie voor een spirituele relatietherapeut ?

  1. De Passie Fase
  2. De OK Fase
  3. De Twijfel Fase
  4. De Intentie Stop Fase
  5. De Scheiding Fase

Het is bij de intake belangrijk om te bespreken waar elk van de partners zich bevindt. Mannen denken in het algemeen wel dat hun vrouwelijke levenspartner op een andere nog betere fase zit. Dit kan erg confronterend zijn. Dit vormt een communicatieprobleem doordat de realiteitszin ontbreekt.

Tijdens de passie fase zitten beiden partners op een roze wolk. Er zijn alleen maar plussen te benoemen. De magnetische krachten van beiden hebben elkaar aangetrokken. Als een plus en een min. Wat 95% van de cliënten in mijn praktijk niet wisten is dat juist het gemeenschappelijk hartzeer voor die supersterke aantrekkingskracht zorgt. Doordat partners hetzelfde verdriet delen, herkennen ze zichzelf in de ander. De Sanskriet groet Namaste betekent “jij bent mij en ik ben jou”. Je houdt dus in deze fase meer van jezelf door de ontmoeting met de ander. Dit ideaalbeeld uit het verleden een juiste plek geven vormt een belangrijke stap binnen de spirituele relatietherapie.

Bij de OK fase in de relatie is er sprake van 1 of twee minpuntjes. Toch vindt je de ander leuk genoeg om tijd mee door te brengen. Het is niet nodig om bij relatietherapeuten aan te kloppen. In de twijfel fase zie je evenwel plussen als minnen om met de relatie door te gaan. Dit betekent dat de passie is afgenomen en de kwaliteit van de intimiteit vaak ook. Tijdens de vierde fase is er een sterke intentie van 1 of beiden partners om met de relatie te willen stoppen. De liefde is er vaak nog en daardoor blijven stellen heel lang in deze fase in de hoop ooit weer bij de passie fase te belanden. Zodra ik vraag hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Dan zie ik vaak direct 2 blije gezichten. Helaas romantiseren stellen vaak hun eerste ontmoeting omdat die roze wolk zo lekker was. Ons hartcentrum is evenwel continue in beweging door de tijd heen gezien en het opgeslagen hartzeer kan zich na vele jaren op een andere plek bevinden. Voor de laatste fase komen stellen naar mijn praktijk voor spirituele relatietherapie.

relatietherapeut hartzeer
relatietherapeut hartzeer

De mate van verbinding een factor bij relatietherapie

De communicatie in een reactie kan typerend zijn qua diepgang van de relatie. Ook hier zijn niveaus in de onderkennen. We schetsen er hier 3 evenwel kan je er ook 5 of zeven benoemen. Het gaat er om hier het principe snel duidelijk te maken.

  1. Zielsverbinding of spiritueel
  2. Inspiratie
  3. Praktisch

Bij een praktische relatie bespreken de partners wat ze hebben meegemaakt die dag. Bij een relatie met inspiratie vertellen ze aan elkaar wat ze die dag geleerd hebben via inzichten of situaties in relatie met derden. Bij de relatie met een zielsverbinding bespreken ze de spirituele groei. Het gaat hier dus om een wezenlijk verschil in de communicatie tussen beiden partners en mogelijk ook verschillende behoeften op dit gebied. De situatie op dit gebied in de beide ouderlijke huizen tijdens de kindertijd heeft veel invloed op de situatie in het NU. Bij spirituele of holistische relatietherapie staat dit gegeven centraal. Ruzies over de opvoeding van kinderen komt hier rechtstreeks vandaan. Voor mij als spiritueel relatietherapeut is het ook belangrijk om deze typering van mogelijke relaties binnen het ouderlijke huis te scannen.

Relatietherapie online of spiritueel relatietherapeut in praktijk

Voor spirituele relatietherapie of een bezoek aan een energetisch therapeut, paranormaal therapeut, natuurgeneeskundig therapeut, spiritueel therapeut, reiki therapeut of trauma therapeut voor huwelijkstherapie kunnen jullie terecht in de regio Haarlem maar ook heel goed online in het Nederlands, Spaans en in het Engels. Dus in heel Nederland. Met healing op afstand verzorg ik de onderliggende trauma behandeling van de relatiecrisis. Bij voorkeur eerst een face2face intake gesprek in mijn praktijk ook als je ver weg woont. Daarna kan zowel het coachen en het behandelen van onderliggende factoren uit het onderbewust ook op afstand. Relatietherapie kan ook in de praktijk uiteraard. Ben goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Zie je graag voor relatietherapie in mijn praktijk voor een ontmoeting met een spirituele relatietherapeut!