JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Relatietherapeut heeft dat zin? Spiritueel altijd!

Home » Therapeut en verschil psycholoog » Relatietherapeut heeft dat zin? Spiritueel altijd!

Relatietherapeut kan ook een persoonlijke ontwikkeling reis zijn van beide partners naar hun eigen hartzeer. Dit projecteren ze naar elkaar toe. Een spirituele relatietherapeut zorgt voor spiritueel bewustzijn opdoen en spiritueel ontwaken vormt dan een grote groeisprong. Je partner triggert bijna altijd oud hartzeer uit het onderbewuste.

spiritueel ontwaken
spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste

Relatietherapeuten

Veel relatietherapeuten nemen ieder stel aan in hun praktijk. Dat doen wij niet. Onze ideale cliënten willen op zielsniveau er iets van maken, ze inspireren elkaar met gemeenschappelijke hobbies en de seksuele chemie was of is goed. Er is een bepaalde loyaliteit jegens elkaar om er samen uit te willen komen. Als deze 3 randvoorwaarden er niet zijn dan heeft het inschakelen van een spirituele relatietherapeut geen zin. Je trekt dan aan een dood paard. Bij een regulier relatietherapeut overigens ook!

relatietherapie nodig?
relatietherapeut nodig?

Hoe is het relatieprobleem ontstaan?

Dit vergt een analyse met de nodig zelfreflectie. Veel reguliere relatietherapeuten kijken naar het nu en geven mentale handvaten om de conflicten te vermijden. Dit lost structureel onvoldoende in de kern de relatiecrisis op. Een spirituele relatietherapeut pakt dit anders aan. Eerst dient elke partner in de spiegel te kijken en haar of zijn emoties te begrijpen ….. een stuk zelfreflectie. Dit impliceert niet langer de levenspartner van alles de schuld geven of 24/7 kritiek uiten! Het zogenaamde zeuren.

Emoties veroorzaken nevel en mist rondom het echte relatieprobleem

Onderstaand tref je de 5 belangrijkste emoties aan waarmee we werken en de impact op de levenskwaliteit van beide levenspartners.

Boosheid veroorzaakt conflicten waardoor er een afstand is ontstaan en de seksuele aantrekkingskracht afneemt.
Gehechtheid naar een nieuwe relatie veroorzaakt een verwijdering door deze wereld met het relatieprobleem met de levenspartner te ontvluchten.
Jaloezie verstikt de ander waardoor hij of zij het gevoel van vrijheid van de ziel heeft verloren.
Trots richt zich op de vorm van het relatieprobleem maar niet op de essentie van de liefde het niveau van de ziel.
Onzekerheid mondt uit in twijfel of beiden parters er echt voor willen gaan.

Echte oorzaken voor spirituele relatietherapeut

Ontmoet regelmatig cliënten welke hun scheiding jaren later nog niet hebben verwerkt. Het was niet nodig geweest als ze beiden destijds een spirituele relatietherapeut hadden ingeschakeld. Bij alle relatieproblemen gaat het namelijk helemaal niet om het huidige probleem met de levenspartner. Het gaat veel verder terug in de tijd. Hierdoor krijg je vaak bij een nieuwe levenspartner precies dezelfde uitdagingen op je bord. En zodra een levenspartner de veertig jaar bereikt dan verandert er heel veel emotioneel gezien. Dan worden alle emoties intenser. En boven de vijftig worden ze frequenter.

Ook als ouders gescheiden zijn, herhaalt dat patroon zich heel vaak bij de kinderen. Dus als je de scheiding van je ouders niet hebt verwerkt – als kind – dan voel je dat je ook wilt scheiden jaren later terwijl die emotioneel ingekleurde beslissing doordrenkt is met hartzeer en verdriet van 1 of beiden ouders. Een relatietherapeut dient alert te zijn op dit mechanisme.

relatietherapeut terugbrengen liefde
relatietherapeut terugbrengen liefde?

Doel van relatietherapie en relatietherapeut

Helaas krijgen kinderen bij scheidingen altijd te rekening gepresenteerd. Dus het doel van een spirituele relatietherapeut is deze situatie ten alle tijden en indien nodig met veel inspanning te voorkomen. Het doel is de harmonie in het gezin te herstellen. Een ander doel is beiden partners een persoonlijke ontwikkeling door te laten maken en veel bewuster te worden van oud hartzeer uit de eigen zwangerschapsfase, kindertijd, tienertijd en pubertijd. Alles wat daar heeft plaatsgevonden heeft veel invloed op het heden.

Jouw levenspartner reageert op jouw verdriet in jouw hartcentrum op de manier die je eigenlijk niet wilt. En dit blijft maar doorgaan – jarenlang – totdat je erkent en herkent dat het jouw eigen pijn is welke dit proces initieert. Dit is een grote paradox in relatietherapie en voor de client van een spirituele relatietherapeut. Zodra het hartzeer oplost reageert de buitenwereld – en dus ook jouw levenspartner – totaal anders op je.

Het doel is dan ook de top 5 frustraties over je levenspartner in kaart te brengen en deze als een boemerang terug te leggen op jouw eigen bord. Met mijn mediumschap kan ik je helpen je diepste gevoelsleven te verwoorden en te traceren waar en wanneer je in je eigen leven bent vast gelopen. Een blokkade waardoor het alchemistische water in jouw energiehuishouding niet meer stroomt.

Voorbeeld van frustratie : Een man vind zijn vrouw lui. Ze doet niets en is niet ambitieus. Voorbeeld van paradox: De man heeft altijd een diepe wens en droom gehad om een eigen bedrijf te starten. Nooit gedaan tot nu toe. Voorbeeld van emotie: de onzekerheid van de man heeft zijn hele leven in de weg gezeten. Hij is hier zelf boos over. Dit schept afstand in de relatie met zijn vrouw. Deze manier van dieper kijken krijg je alleen bij een spirituele relatietherapeut.

Relatietherapie en relatietherapeut online of in praktijk

Deze spirituele relatietherapeut of energetisch therapeut , paranormaal therapeut, natuurgeneeskundig therapeut, reiki therapeut of trauma therapeut voor huwelijkstherapie tref je aan in de regio Haarlem maar ook heel goed online in het Nederlands, Spaans en in het Engels. Dus in heel Nederland. Met healing op afstand verzorg ik de onderliggende trauma behandeling van de relatiecrisis. Bij voorkeur eerst een face2face intake gesprek in mijn praktijk ook als je ver weg woont. Daarna kan het coachen en behandelen op afstand. Ben goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Zie je graag voor relatietherapie in mijn praktijk voor een ontmoeting met een spirituele relatietherapeut!