Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . index.php [L] Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . index.php [L] Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . index.php [L] Valkuil mentale denken - Saboteurs Jyotisha Tat Levenscoach

JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Valkuil mentale denken

valkuil mentaal denken
Home » Blog » Life Coach » Valkuil mentale denken

Valkuil mentale denken

Hieronder tref je de belangrijkste 7 valkuilen aan van het mentale denken. Een goede zelf-analyse kan je doen ontwaken. Je hebt het mentale denken door en wordt bevrijd uit deze gevangenis. Je valt niet meer in de valkuil. Als je 2,5 tot 3 jaar oud bent verlaat je het paradijs van het eenheidsbewustzijn. In jouw hoofd wordt er als het ware een projector opgestart waardoor er een spiegelsfeer ontstaat waar 99% van de mensheid nog steeds in zit opgesloten. Het mentale denken kan je niet veranderen omdat het collectief is. Zolang je er mee in gevecht blijft door identificatie dan blijf je in de gevangenis vertoeven. De spiegelsfeer is de polariteit of dualiteit van de mentale gevangenis. Alles wat je ziet in de spiegelsfeer is een illusie. Het is een ingekleurde projectie door ervaringen in het verleden en een angst model om het heden in de toekomst te verliezen.

Een Donald Duck analogie.

Walt-Disney begon met Donald Duck te tekenen op de ouderwetse manier met een serie handmatige tekeningen. Elke tekening had een andere positie van armen en benen en gezichtsuitdrukkingen. Zodra de projector werd aangezet, ontstond de illusie van een bewegende Donald Duck. Terwijl dit helemaal niet waar was. Het script van de losse tekeningen in een bepaalde volgorde gelegd, zorgde opeens voor een film met verleden, heden en toekomst besef. De losse tekeningen beschreven slechts een moment en hadden geen relatie met elkaar. Elke tekening stond op zichzelf. En in elke film heeft Donald Duck een aspiratie. In de toekomst van de film moet het wel goed aflopen. Er is dus een verwachtingspatroon voor de gehele film terwijl het een illusie is. Ook wordt je in de film gedwongen jezelf te identificeren met Donald of met tegenkrachten.

Een moderne video camera is ook niets anders dan vele duizenden foto’s maken per seconde en deze achter elkaar plakken en afspelen. Dus elke film welke je bekijkt is gebaseerd op hetzelfde oude Disney principe.

Wat betekent dit voor jouw leven en zelfbeeld?

Het is niet echt. Er is niet 1 persoon welke perfect moet zijn en aan allerlei normen, waarden of overtuigingen vanuit familie en maatschappij moet voldoen. De spiegelsfeer of het mentale denken wil jou laten geloven dat je een eenheidsworst moet zijn. Een persoon die altijd op dezelfde manier dient te regeren volgens de regels van de gevangenis welke überhaupt niet bestaat.

Zodra je dus in 1 Donald Duck tekening kan blijven, is dat moment van eenheidsbewustzijn en dan regageer je elke keer anders afhankelijk van met wie je bent en waar je bent. Jouw hartcentrum van jouw innerlijke kind reageert spontaan en situationeel. Je gaat dan anders om met de vijf emoties. Dit heet ook wel de wet van synchroniciteit of afstemmen op trillingen. In elke situatie ben je anders. Observeer of jij wel hetzelfde bent in verschillende situaties en of met verschillende personen!

valkuil mentaal denken in bos
Valkuil denken in bos

Valkuil 1: Jouw zelf streeft naar behoud van status quo

Het zelf streeft naar beperking om je te houden waar je bent en alles in jouw leven min of meer in de buitenwereld onder controle te houden. Dit noemen we ook wel de Status Quo of de huidige situatie vastzetten. 

Valkuil 2: Jouw zelf streeft naar perfectie en zelf-oordeel

Het zelf vindt imago en perfectie heel belangrijk. Om die reden wil het alles tegelijkertijd en altijd alles in 1x voor iedereen perfect doen. Noem dit altijd meerdere schotels in de lucht houden op stokjes en niemand willen teleurstellen. Je veroordeelt je zelf dat niet altijd alles lukt!

Valkuil 3: Jouw zelf creëert steeds een nieuwe aspiratie

Hoe je nu bent keur je niet goed. Het zelf wil altijd nog iets bereiken. Hiertoe dien je nog allerlei opleidingen te volgen, een beter baan te krijgen etc.  Zodra je daar bent wil jouw zelf weer iets nieuws. Dit is de oneindige pijn van aspiratie. 

Saboteur 4: Jouw zelf wil ideaal beeld hooghouden en voorspelbaar zijn

Het zelf creëert het beeld dat je volgens normen, waarden, religieuze overtuigingen,  familieovertuigingen of een bedrijfscultuur dient te leven. Hierdoor wordt je een eenheidsworst welke voorspelbaar gedrag vertoond. Dit kan sterk tegen je eigen gevoel in gaan. Dan kom je in een spagaat. 

Valkuilen nr 6: Jouw zelf identificeert met pijn en problemen van anderen

Bij tegenslagen kiest het zelf er altijd voor zich met het probleem te identificeren. Hierdoor komt het zelf in een oneindige cirkel. Jarenlang kan je met een probleem rondlopen terwijl het vaak een overerft of overdragen probleem van iemand anders is. Zie ook testimonial 2 op de home pagina.

Saboteur nr 6: Jouw zelf kiest voor de Ja Maar modus

Het zelf heeft een natuurlijke neiging om zich te verdedigen en te overleven. Dan kiest het er voor om in het innerlijke conflict en de mentale gevangenis te verblijven. Het zelf wil dan blijven functioneren op de energie van het zielsverdriet. Het houdt jou weg bij je zielsverdriet en groei. Het neemt niet makkelijk iets aan van derden. 

Valkuilen nr 7: Jouw zelf wil blijven zoeken en niet(s) oplossen

Je verslijt jarenlang therapeuten maar je windt ze allemaal om je vinger. Je kan betalen voor therapie en spirituele seminars alsof je een kilo suiker koopt in de supermarket. Zodra je niet snel genoeg resultaat ziet of dat het te heet onder je voeten wordt, begin je afspraken uit te stellen of stop je de therapie.

Concluderend de overgave naar het zielsverdriet in je hart is niet aanwezig. De angst is te groot! Daarom blijf je alsmaar in deze valkuil vallen

Deel met jouw netwerk dit bericht
DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish