Verslaafd en verslaving aan verdoving

verslaving

Verslaafd en verslaving aan verdoving

Home » Life Coach » Verslaafd en Verslaving aan verdoving

Wat is een verslaving?

Een verslaving is een gedragspatroon welke een tijdelijk vlucht is om de realiteit niet te voelen. Je bent verslaafd en niet de meester over jouw impulsen. De eigenwaarde (de ontvangen liefde van je biologische vader en biologische moeder) is laag en deze wil niet gevoeld worden.

Dit is het meest pijnlijke gevoel voor een foetus, baby in de buik, geboren baby, kind, puber en volwassene. Het lege gevoel triggert een automatisch patroon of ongecontroleerde handeling, welke nimmer het permanente geluk oplevert.

Het plezier van de verslaving is kortstondig en er komt altijd weer een einde aan. En toch wordt het achterna gejaagd als een gedachte. De vreugde – het plezier – zit hem dan ook in de gedachte en niet in de uiteindelijke ervaring. Ook wil de gedachte een steeds intensere vreugde ervaren. De verslaafde is tijdens de ervaring ook vaak bewust dat hij of zij het dwangmatige patroon eigenlijk niet wil. Dit weerspiegelt de lage eigenwaarde en het gevoel van een kip en ei probleem in de eigen gevangenis.

verslaafd en verslaving
Verslaafd en verslaving is een verdoving een vlucht uit deze wereld

Dus het drinken, eten, gokken, sexen, roken, slikken of een combinatie hiervan zijn dwangmatige handelingen gedreven door het mentaal denken om emotionele pijn niet te willen voelen.

En het gaat om een illussie van plezier, welke telkens achterna wordt gejaagd. Het plezier zit hem in de reis voorafgaand aan de ervaring van de verslaving. Het is dus slechts een mentale gedachte. Een illusie! Hier ben je aan verslaafd.

Het permente spontane geluk is te ervaren in meditaties, waarbij de innerlijke stilte van de ziel wordt ervaren. Deze vreugde is echt, oneindig en spontaan. Dit gevoel kan worden meegenomen in het dagelijkse leven en uiteindelijk een permanente staat worden.

Hoe kom je van een verslaving af?

Het simple antwoord is: je wens tot het perfecte zelfbeeld opheffen en meer ruimte innemen. Naar de pijn in het verleden toegaan. Jouw natuurtalenten letterlijk en figuurlijk de ruimte geven. Of zelfs nog ontdekken met een levenscoach.

En bovendien het mentale denken begrijpen en tot op het bot van je cellen ervaren dat de verslaving een illusie is, welke nimmer permanent geluk brengt. Een verslaving brengt de persoon juist verderweg van de zielsverbinding. Eenzaam op een eiland zonder de hartverbintenis en een gevoel van er niet toe doen. Lees eerst meer over de emotie gehechtheid.

Ook hangen er rondom drugs en alcohol verslaafden geesten welke de situatie in stand houden en telkens aanzetten tot hetzelfde vluchtgedrag. Hierdoor blijf je verslaafd. Het spiritueel reinigen van mensen is intensief. Daarom dient er commitment te zijn voor een coaching en behandel traject van een jaar. Een behandelovereenkomst maakt daar onderdeel vanuit.

Verslaafd en wat zijn de excuses?

  • Niemand ziet me staan
  • Ik heb geen talenten
  • Ik kan er niet mee stoppen
  • Het geeft zo een lekker gevoel
  • Ach het valt wel mee
  • Ik vind het gewoon lekker
  • Ik ben niet verslaafd
  • Heb veel stress in mijn leven
  • Het is maar softdrugs
  • Iedereen slikt op een dance party een pil

De verslavingzorg in Nederland kent wachtlijsten. Is er een alternatief?

Levenscoach is een beroep om anderen te helpen op weg naar meer geluk, plezier, vitaliteit en gezondheid. En hierbij verder kijken dan alleen dit leven van de client. Ook het zielsverdriet van ouders en grootouders wordt hierbij doorlopen.

Verslaving Coach is daarin een specialisatie, welke personen leert om de lage eigenwaarde, leegte, eenzaamheid en of rouwverdriet te omarmen en natuurtalent te gaan gebruiken. En hiertoe waarde in het leven van anderen toe te voegen. Waarde betekent: hoeveel ruimte (= energie uitstraling of aanwezigheid) neem je in? Hoeveel energie ben je waard?

Samenvatting verslaafd zijn

De verslaving of obsessie is verdoving en een vlucht. Gokken, voedsel, snoep, medicijnen, drugs of sex zijn voorbeelden. De gedachte eraan is de daadwerkelijke mentale verslaving. Hiermee programmeer je jouw onderbewuste op een foutieve wijze. Waardoor je op het moment waar je zo naar uitkeek – door de herhalende programmering – jouw verslaving niet kan stoppen. Dit terwijl je heel goed weet dat het niet gezond is voor je. Het onderliggende verdriet aanpakken dat is de enige manier om uit jouw gevangenis te komen. Je dient dit meester te worden anders blijf je letterlijk en figuurlijk verslaafd !

Deel met jouw netwerk dit bericht