JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Ziektebeeld en ziekteproces

ziektebeeld
Home » Blog » ziektebeelden » Ziektebeeld en ziekteproces

Ziektebeeld en chronische patient?

Ziektebeeld wat is dat? U heeft waarschijnlijk een ziektebeeld. Ga er vanuit dat u niet de ziekte heeft. U heeft de symptomen van de ziekte en daarbij een diagnose gekregen. De set aan symptomen verwijzen naar de ziekte.

De wereld om u heen en in uw lichaam verandert evenwel elke seconde. Nadat u begon met het openen van deze website en het lezen van de informatie zijn er mogelijk al weer duizenden cellen in uw lichaam verandert. U bent dus al niet meer wie u was.

Van belang is dat in deze zienswijze ziekten niet bestaan, zieke mensen wel. Hiermee wordt bedoeld dat een ziekte, zoals wij die kennen eigenlijk een ziektebeeld is, welke is vastgesteld door de diagnose van een bevoegd arts. Hierbij wordt gekeken naar symptomen en worden steeds geavanceerdere test en meetapparatuur ingezet.

Ziekteproces bij patient

De oorzaak van het ziektebeeld is uiteindelijk innerlijke strijd, welke naar mate de innerlijke strijd groter is zich uit in een grotere mate van machteloosheid, wanhoop, nervositeit, slechte ademhaling, veelvuldig zuchten en ziek zijn.

ziektebeeld en ziekteproces
Ziektebeeld en ziekteproces

Oude Vedische geschriften beschrijven 7 fasen van ziek worden. Onderstaande opsomming geeft aan hoe wij steeds zieker worden. Deze geschriften stammen van de Vedische beschaving in het land India van 8.000 jaar voor Christus.

  • Innerlijke strijd
  • Machteloosheid
  • Wanhoop
  • Nervositeit
  • Slechte ademhaling
  • Veelvuldig zuchten
  • Ziek zijn

Het mentaal fixeren dat u een ziekte heeft is geen goed plan.

Ziektebeeld is chronisch

Vaak krijgen patiënten te horen dat hun ziekte een chronische ziekte is. De volgende halte is dan de patiënten vereniging. Hier krijgen patiënten handige informatie om met hun ziektebeeld om te leren gaan.

Helaas gaat hier ook een impliciete mentale bevestiging vanuit dat de ziekte voor de rest van iemands leven er zal zijn. Men gaat er bij voorbaat vanuit dat er geen wonder kan plaatsvinden of een nieuwe levenswijze. Denk bij de laatste aan het ziektebeeld Diabetes welke bij heel veel patiënten inmiddels is verholpen door anders te eten.

Diagnose van een ongeneselijke ziekte

Hier komt de patient direct in shock. Bij het reguliere behandelplan van artsen betekent dit dat de patient uitbehandeld is. Ze kunnen niets meer doen. De afgelopen 20 jaar zijn steeds meer vormen van kanker goed te behandelen uiteraard afhankelijk van de mate van uitzaaiing.

De ingeschatte levensduur is wellicht nog te verlengen, de pijn kan verzacht worden en zwaar zielsverdriet kan nog worden verwerkt. Vaak zie je patiënten toch voor chemo kiezen in zo een situatie. De bijwerkingen kunnen dan worden gereduceerd.

Deel met jouw netwerk dit bericht
DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish