Meteen naar de inhoud
Home » Oosterse geneeswijze en oosterse geneeskunde

Oosterse geneeswijze en oosterse geneeskunde

Oosterse geneeskunde en de oosterse geneeswijze kent een scala aan oosterse therapieën. De filosofie is een holistische vorm van genezen. Het betrekt de gehele mens met alle gelaagdheden van de ziel. Het kijkt in zijn algemeen naar de oorzaken waardoor er minder sprake is van symptoombestrijding. De ontwikkeling van de oosterse geneeskunde lijkt stil te staan, terwijl de westerse geneeskunde zich steeds verder ontwikkeld.

Ontwikkeling westerse geneeskunde

Bij dit laatste doel ik op de ontwikkeling van medicijnen en de in zeer hoog tempo ontwikkeling van nieuwe medische apparatuur en hulpmiddelen. Wat dit laatste betreft denk aan pacemakers, icd’s, prothesen,  microchirurgie, het kunst hart, de kunst nier en sinds kort ook de kunst alvleesklier. Het gaat over de toepassing van Artificial Intelligence. En toch is het indirect symptoombestrijding welke de symptomen van ziektebeelden verzachten en de levensduur van zieke mensen aanzienlijk verlengd. Ze gaan hiermee evenwel juist niet terug naar de ziel van de client. En hierdoor ook niet naar de lichtkracht van de ziel. 

Oosterse geneeskunde en geneeswijze

De oosterse geneeskunde kijkt juist wel naar de ziel, de aura lagen, de chakra’s en de ook de meridianen. Dit wordt ook wel de subtiele anatomie genoemd. Het gaat om het lichtlichaam en veel minder om het fysieke lichaam. In principe treden de problemen eerst op in het lichtlichaam om vervolgens zich in de stof lees het fysieke lichaam jaren later te manifesteren. Ook het fysieke lichaam wordt in de oosterse geneeskunde niet als massief gezien. Het is tussen de cellen door gevuld met vitale energie. Hier nemen zowel het element water als het element ether een grote plaats in. Het lichaam ligt als het ware in een bad.  

Dat de Oosterse geneeskunde stil staat is dus een illusie. De oosterse therapieën zijn hun tijd ver vooruit. En kunnen door de reguliere geneeskunde en hun afwijkende aanpak niet snel worden ingehaald. De westerse geneeskunde is veel meer uit op het vervangen van delen van het lichaam door geavanceerde medische technologie of door biologisch de cellen opnieuw te kweken en in het lichaam de plaatsen. Als de patiënt dan ook zijn of haar lichtlichaam activeert kan er een goede combinatie ontstaan.

Geen subtiele anatomie op HBO opleiding vanuit de oosterse geneeswijze

Het gaat bij de oosterse geneeswijze veel meer om “het zijn” van de ziel. In mijn opleiding als therapeut is hier geen onderricht in gegeven. Slechts focus op de westerse medische basiskennis en de rode vlaggen. Bij welke symptomen en signalen dien je een client door te verwijzen naar de eerste hulp van een ziekenhuis of de huisarts. Dit is ook nodig evenwel het ontbreken van de subtiele anatomie binnen het curriculum van een HBO opleiding natuurgeneeskunde is rondom verbazingwekkend te noemen. Deze is simpel weg niet beschikbaar in het westen of in het belang van de zorgverzekeraars welke indirect het curriculum valideren.

De boeddhistische oosterse geneeswijze

In de filosofie van Raja Yoga en het Tibetaans Boeddhisme is die kennis en ervaring wel terug te vinden. Heel vaak in geheimtaal om de kennis van oudsher te beschermen. Allereerst mocht niet in verkeerde handen vallen en voor verkeerde doeleinden gebruikt worden. Ten tweede is het nog steeds belangrijk om deze informatie alleen te delen met discipelen welke een gemeenschappelijke motivatie hebben om naar functioneren op zielsniveau door te groeien.

De groep vormt een collectief lichtlichaam en elke schakel (ziel) dient gemotiveerd te zijn. Men functioneert als een groep met 1 gezamenlijk doel en 1 gezamenlijke collectieve ziel.

De wijze van genezen welke ik hanteer is voor 100% een Oosterse geneeswijze. Met name een Tibetaanse manier van genezen met vele Boeddha’s. Elk van deze Boeddha’s staat voor een deel van het lichtlichaam. Te samen vormen ze een mandala van het lichaam. Healing op afstand is hierbij even krachtig als in de praktijk.

oosterse geneeskunde en het hartcentrum
oosterse geneeskunde en het hartcentrum

Na 25 jaar zelfstudie op de oude authentieke Vajrayana meditaties in geheimtaal ben je nog niet uitgeleerd. Hierboven zie je een representatie van de complexiteit van het hartcentrum en de omliggende centra. Het verbergt een grote schat aan Boeddhistische kennis. Ook de zandmandala’s zijn hiervan een goed voorbeeld. Door jarenlange meditatie – in feite levenslang – kruip je steeds dichter tegen de Boeddha waarvan je het rituele gebed (sadhana) van beoefend. Hierdoor ontwikkel je zielsbewustzijn en stromen er steeds meer goddelijke krachten door je heen.

zandmandala oosters geneeskunde
zandmandala oosters geneeskunde

Oosterse geneeskunde in zandmandala

Bereikbaarheid Praktijk voor Oosterse Geneeswijze

Als alternatieve genezer biedt ik ook online in het Nederlands en in het Engels diensten aan. Voor een face2face intake gesprek is de praktijk goed bereikbaar in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio.  Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofdorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Vervolg sessies kunnen op afstand of in de praktijk. 

Je bent van harte welkom in mijn praktijk voor de 100% oosterse geneeswijze.