Meteen naar de inhoud
Home » Samen vastgelopen?

Samen vastgelopen?

Samen vastgelopen is een noodkreet voor veel stellen. Relatietherapie kan juist een persoonlijke ontwikkeling reis zijn voor beide partners naar hun eigen hartzeer. Dit projecteren ze naar elkaar toe. Een spirituele relatietherapeut zorgt voor spiritueel bewustzijn opdoen en spiritueel ontwaken vormt dan een grote groeisprong. Je partner triggert bijna altijd oud hartzeer uit het onderbewuste. Dit kan tijdens de zwangerschapsfase en vroege kindertijd hebben plaatsgevonden. Of eerder nog niet verwerkte scheiding van ouders in de kindertijd of jeugd. Veel mensen zijn alles vergeten van voor hun zevende levensjaar. Een relatietherapeut die ook spiritueel medium is kan dan uitkomst bieden.

Drie randvoorwaarden zodra je samen vastgelopen bent

De drie volgende zaken zijn van belang:

  • gezamenlijke inspiratie
  • seksuele chemie is of was goed
  • loyaliteit en vanuit diepste kern samen stappen te zetten (dus niet in therapie gaan omdat de partner dat wil of eist!)

Zodra aan deze 3 randvoorwaarden voldaan kan worden dan heeft spirituele relatietherapie zin. Anders trek je aan een dood paard. Bij een reguliere aanvliegroute overigens ook. Er zijn minimaal twee van de drie randvoorwaarden nodig om een zekere mate van kans van slagen te voorzien. 

Deze emoties veroorzaken nevel en mist rondom uitdaging in de relatie

Onderstaand tref je de 5 belangrijkste emoties aan welke een grote impact hebben op de levenskwaliteit van beide levenspartners.

Boosheid veroorzaakt conflicten waardoor er een afstand is ontstaan en de seksuele aantrekkingskracht afneemt.

Gehechtheid naar een nieuwe relatie veroorzaakt een verwijdering door deze wereld met het relatieprobleem met de levenspartner te ontvluchten.

Jaloezie verstikt de ander waardoor hij of zij het gevoel van vrijheid van de ziel heeft verloren. De ziel wordt als het ware door de partner in bezit genomen. Dus in relatietherapie gaan voor jaloezie kan met deze kennis een openbaring zijn. 

Trots richt zich op de vorm van het relatieprobleem maar niet op de essentie van de liefde het niveau van de ziel.

Onzekerheid mondt uit in twijfel of beiden partners er echt voor willen gaan.

Hoe kan je de genegenheid binnen een relatie verbeteren met relatietherapie?

Relatietherapie stromingen zijn vooral gericht op het oplossen van een relatiecrisis en irritaties. Hoe kan je de liefde weer laten opbloeien? Spiritueel gezien vertelt de emotionele relatie welke je als man met je moeder heeft veel over hoe je in het leven staat met je vrouw of vriendin. Het zelfde geldt voor vrouwen met hun vader en hun man of vriend. Zit daar onverwerkt verdriet dan kan je in reguliere relatie therapie hoog of laag gaan springen. Het zal er niet veel beter op worden.

Er zijn natuurlijk handvaten beschikbaar om met je partner in het heden meer tijd met elkaar door te brengen of elkaar weer net als vroeger fris en fruitig te ontmoeten of over een nieuwe gezamenlijke toekomst te dromen of een tantra cursus te volgen om de genegenheid opnieuw bij elkaar te ontdekken. Ook dit gaat allemaal op termijn niet helpen zolang er hartzeer aanwezig is in relatie met ouders of grootouders. 

Hoe weet je of je niet meer samen vastgelopen bent?

Bij spirituele relatietherapie werkt elke partner aan zijn rugzak met onverwerkt hartzeer. Zodra je door een traumatische ervaring heengaat zal je nog prikkelbaarder zijn doordat de angst uit je energiesysteem vrijkomt. Je zal aan je zelf moeten wennen. Dit geldt ook voor je partner. Hij of zij zal opnieuw in synchronisatie moeten komen.

Vaak heb je elkaar aangetrokken op basis van gemeenschappelijk hartzeer. De roze wolk is niets anders dan een magnetische functie van hartzeer wat bij beide partners hetzelfde is. Dus bij elke huwelijkscrisis of relatiecrisis is het in de relatietherapie van belang om te kijken naar dat gemeenschappelijke hartzeer en dat beiden partners tegelijk hiermee worden begeleid. Hierdoor is er geen acceptatie van gedrag van de ander meer nodig.

Samen zo blij als dolfijnen
Samen zo blij als dolfijnen

Het probleem wordt met wortel en tak uitgeroeid. Uiteindelijk hebben jullie meet verbondenheid met de eigen ziel en met elkaar. Ten tweede is er minder sprake van een intern conflict tussen hart, hoofd en buik en ook met elkaar. Doordat de boosheid op de achtergrond geraakt is er minder afstand en zal de chemie weer toenemen. Hierdoor zal in combinatie met op een spirituele manier seksualiteit ervaren de relatie aan kracht, licht en liefde doen toenemen. Neem actie als je samen vastgelopen bent!