JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Traumaverwerking met wortel en tak

Home » Traumaverwerking met wortel en tak

Een al dan niet onbewust trauma hoe ga je daar mee om? Je stopt een vreselijke gebeurtenis het liefst onder het tapijt. Dit houden we vaak heel lang vol. We komen dan niet toe aan verwerking. Wat zijn onverwerkte trauma symptomen? Als kind kozen we er voor om hartzeer te parkeren in onze 13 gewrichten of 33 ruggenwervels. Of ergens in de 6 holle of 6 solide organen. Een traumatische ervaring of gebeurtenis is te verwerken na een speciale energetische trauma behandeling. Dit is de beste met wortel en tak trauma verwerking techniek en trauma therapie in ons trauma centrum. Er zijn vele traumaverwerking technieken en fasen. Ook zijn er oefeningen en zelfhulp mogelijkheden met ons HappyDePeppie programma.

traumaverwerking en trauma behandeling via de Gouden Levensbloem
Traumaverwerking en trauma behandeling via de Gouden Levensbloem

Onder het tapijt vegen helpt niet voor traumaverwerking

spiritueel ontwaken om traumatische ervaringen te verwerken
spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste

Bewust of onbewust ontkennen van een traumatische ervaring werkt niet. Vroeg of laat komen de angsten van het trauma in je psyche en de verkramping of pijn in een gewricht, wervel of orgaan naar boven. Dit afsluiten voor herinneringen aan deze traumatische ervaring kan op verschillende manieren door mentale saboteurs op de achtergrond worden gedaan:

Selectief geheugenverlies

Je blokkeert belangrijke delen van de traumatische gebeurtenis, je kunt ze niet meer in zijn geheel herinneren. Er is gelukkig nog een flinter dun geheugen van het trauma om het op een later tijdtip in je leven te verwerken. In de blauwdruk is het geheel opgeslagen. Voor traumaverwerking is het belangrijk dit kleine geheugen te koesteren.

Terugtrekken en depressief

Je wilt niemand meer zien, je hebt geen zin meer om iets te doen en je wilt de hele dag in bed blijven. Je bent neerslachtig. En bovendien wil je ook niet naar een therapeut voor een trauma behandeling. Geen of weinig energie voor over. Je bent depressief en extreem bang om opnieuw door oude pijn te gaan.

Vluchten, vermijden, ontwijken en verdoven

Het gevoel komt naar boven. Deze lading van de traumatische ervaring of lange conditionering wil je niet voelen en je vlucht om die reden uit deze wereld. Verslavingen liggen op de loer. Je komt dan niet aan traumaverwerking toe. In plaats daarvan ga je symptomen aan het bestrijden of liever aan het verdoven.

De blauwdruk therapie voor traumaverwerking

In de blauwdruk is de gehele traumatische ervaring zowel qua beeld als qua gevoel nog steeds aanwezig. Evenals alle gebeurtenissen en de gevoelens binnen het gehele levenspatroon waarmee jouw ziel je continue op de pijn heeft lopen wijzen. Het zielsverdriet is een magneet welke deze levensgebeurtenissen automatisch heeft aangetrokken. Dit levenspatroon herkennen is uitermate belangrijk voor trauma verwerken.

Levensbloem constructie
De blauwdruk van de ziel

Deze opeenstapeling van traumatische ervaringen binnen hetzelfde levenspatroon kunnen uiteindelijk aandoeningen veroorzaken, zoals flauwvallen, slaapproblemen, prikkelbaarheid, hartkloppingen, nachtmerries, relatieproblemen en duizeligheid.

Hulp bij het trauma verwerken en omarmen van traumatische ervaringen

Een psychose qua traumaverwerking met medicijnen behandelen?

Een acute stress reactie kan uitmonden in een psychose. Dan is tijdelijke medicatie van een psychiater vereist om de eerste paar weken door te komen. Meestal worden er dan anti-depressiva en anti-psychotica medicijnen bij deze traumabehandeling voorgeschreven. Helaas zie ik de afbouw na een aantal weken hiervan niet altijd en treedt er vervolgens een medicijnverslaving op. Om als patiënt niet meer in deze wereld qua gevoel te hoeven zijn. Veel clienten zijn angstig om dit medicijngebruik af te bouwen. Ze zijn nog steeds heel bang voor de oude gevoelens geassocieerd aan het trauma. De afbouw van de medicatie moet in overleg met de psychiater. Bij het niet tijdig afbouwen is de traumabehandeling is dan een onderdrukking geworden. De trauma verwerking is niet compleet. 

Een lichte acute stress vorm complementair behandelen?

In tegenstelling tot een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een acute stress reactie van voorbijgaande aard. Hoe weet de psychiater / psycholoog eigenlijk op voorhand het verschil? Dit moet achteraf blijken. In mijn optiek vinden alle paniekaanvallen, stres, hyperventilatie en psychoses hun oorzaak in een oud trauma van de client zelf of die van ouders of zelfs die van de voorouders. We leven het leven van de zeven generaties voor ons. Een acute stress stoornis heeft een relatief lichte emotionele lading. Het ontladen van het gevoel uit de blauwdruk duurt dan slechts enkele weken. Het is een snelle traumaverwerking.

Zwaarder post traumatisch stress syndroom (PTTS)

Traumabehandeling van PTTS kan pas zodra de client last van de symptomen heeft en er al dan niet bewust van is dat het verband houdt met een gebeurtenis in het verleden. Het water is dan inmiddels tot aan de lippen gestegen. De  PTTS trauma therapie is veel intensiever doordat het onderliggende emotionele zielsverdriet veel zwaarder is. Er zijn simpel weg meer consulten nodig om alles in goede banen te lijden. Denk hierbij aan seksueel misbruik en de gevolgen welke zich manifesteren in obesitas, verslavingen, anorexia en zelfmoord neigingen. De impact op het gehele zijn qua eigenwaarde en hoe de client in het leven staat is veel groter. Het heeft een hele diepe impact gehad. Verwerking zal een grote verruiming van het bewustzijn opleveren.

Hoe ga je met traumaverwerking om als familielid of vriend of vriendin?

Iemand met een traumatische ervaring verwerkt de pijnlijke trauma gebeurtenis op zijn of haar eigen manier en op een eigen tempo. Begrip hiervoor van familie en vrienden is zeer belangrijk. Volgens de Oosterse filosofie is het niet handig om het slachtoffer te omarmen en emotionele gesprekken mee te voeren. Houdt afstand. Des te dieper en des te sneller verwerkt het slachtoffer de traumatische gebeurtenis. Ook ik praat alleen tijdens de intake erover. Daarna volgen energetische behandelingen met steeds langere tussenposen. Er voor de client zijn met liefde en begrip is noodzakelijk. Ga dus zelf niet eindeloze gesprekken voeren. Dit helpt de andere niet met de verwerking van he trauma.

Het aanbieden en blijven aanbieden van een luisterend oor is dus niet handig. Zelfs niet als je dit verhaal vele malen hebt gehoord alsof er een langspeelplaat (LP) in een groef blijft hangen. Er over praten door het slachtoffer helpt niet om het trauma te verwerken. Het mentaal denken saboteert het slachtoffer. Als een grijze roodstaart papagaai welke elke keer zegt zodra deze jou ziet: Lekker bakje koffie?

Trauma therapie in praktijk

Als trauma therapeut biedt ik ook trauma verwerken diensten online aan zowel in het Nederlands, Spaans als Engels. Bij voorkeur eerst een face2face intake gesprek is de praktijk. Mocht je ver weg wonen dat kunnen vervolg consults ook online. Ben goed bereikbaar in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Amsterdam, Zwanenburg, IJmuiden, Velsen-Zuid, Velserbroek, Halfweg en Badhoevedorp. Vervolg sessies kunnen op afstand of in de praktijk. We geven ook oefeningen meer vanuit zelfhulp programma. En we ondersteunen je door de verschillende fasen. Traumaverwerking EMDR technieken gebruiken we niet. Zie je graag in mijn praktijk voor een intake gesprek voor “jouw” trauma behandeling en traumaverwerking !

DutchEnglishGermanItalianRussianSpanish