Meteen naar de inhoud
Home » Tips Energetische Therapie?

Tips Energetische Therapie?

Tips energetische therapie beschrijven een richtsnoer om het succes te vergroten. Ze zijn ontstaan uit jarenlange ervaring met het werken met cliënten en hun mentale saboteurs. Zo kan een patient jaren therapeuten bezig houden, zonder naar de echte kern van de problemen te gaan. Het onderbewuste, de dankbaarheid en de liefde van de patient zelf zorgt voor de uiteindelijke genezing. Zijn deze kwaliteiten niet of onvoldoende aanwezig dan dragen therapeuten water naar de zee. Ook life coaching, burnout coaching en relatietherapie vallen onder de noemer Energetische Therapie.

tips energetische therapie
tips energetische therapie

Algemene tips Energetische Therapie

  1. Ga eerst naar een reguliere arts om de diagnose vast te stellen van jouw ziektebeeld. Vertrouw niet alleen op de vaardigheden van een complementaire therapeut. Kijk bij veel gestelde vragen of er eerder ervaring is opgedaan met “jouw” ziektebeeld. Lees de ervaringen van cliënten welke je voorgingen bij de aanbevelingen.
  2. Breng jezelf niet in de positie dat je dient te kiezen voor een reguliere of complementaire behandeling. We kunnen de negatieve bijwerkingen van de reguliere behandelingen bewust teniet doen. Denk hierbij aan gif bestanddelen in medicijnen en het raken van gezonde cellen tijdens bestralingen. En bovendien genezende energie toevoegen.
  3. Je bent niet ziek. Je vertoont symptomen van een ziektebeeld. Identificeer niet met de ziekte!
  4. Al jouw cellen worden elke 7 jaar vervangen. Dit betekent dat jezelf de capaciteit hebt om te genezen. Jouw eigen zelf-genezend vermogen kan slechts een klein zetje nodig hebben!
  5. Begrijp dat jouw ziektebeeld een bericht is om duidelijk te maken dat er iets niet in harmonie is. In principe is dit bijna altijd een onderliggende dualiteit en emotionele lading al dan niet van vroeger.
  6. Alle symptomen van ziektebeelden kunnen worden genezen, indien de cellen bewust wordt verteld wat ze dienen te doen om het zelfgenezend vermogen te activeren.
  7. Jouw ziektebeeld wordt alleen chronisch als je daar (tot op heden) mee instemt.
  8. Wees niet boos op je zelf omdat je ziek bent. Wees heel aardig en lief, geef jouw lichaam een massage en stuur licht naar het deel wat niet in harmonie is.
  9. Verwacht dat je op een diep onbewust niveau een verandering dient te doorgaan om weer in balans te komen.
  10. Verwacht dat menig probleem (uitdaging) te maken heeft met emotionele kwesties met ouders, kinderen, de eigen kindertijd of de tijd in de baarmoeder bij jouw moeder. Dit kan zich ook op een diep onderbewust niveau afspelen.

Therapie houding tips

Houding tip 1 van tips energetische therapie : Kies voor 1 therapeut

Ga niet naar meerdere complementaire of reguliere therapeuten tegelijkertijd. We werken ondermeer met intenties. Het gaat om het vertrouwen in de goddelijke krachten welke door de therapeut heenstromen. Intenties werken in op jouw eigen immuunsysteem. De genezing verricht je uiteindelijk zelf. Jouw onderbewuste – welke het immuunsysteem aanstuurt – heeft duidelijke, eenduidige en bij herhaling specifieke opdrachten nodig. Behandelingen werken zeker 2 tot 3 weken door. Zodra er meer pijn of emotionele uitbarstingen plaatsvinden is dat een goed teken. Houdt vast aan het proces en raak niet in paniek.

Houding tip 2: Aanvaard hulp doe zelf nagenoeg niets

Ga niet tijdens een reeks behandelingen jezelf energetisch behandelen op een diep onderbewust niveau. (mocht je hiertoe in staat zijn) De kans dat jouw mentaal denken het proces saboteert is groot. In feite is het vorige punt dan valide en bent je zelf de 2de therapeut. Jouw handen op een pijnlijke plek leggen en de automatische stroming zijn werk laten doen is uiteraard prima. Leer te accepteren dat je hulp nodig hebt van het goddelijke en dat je onbewust nog boos hierop kan zijn. Je hebt immers symptomen van een ziektebeeld welke zich manifesteert. Deze disharmonie doet het zelf-genezend vermogen van jezelf geen goed.

Houding tip 3 van tips energetische therapie: Afscheiding van het geheel helpt niet

Een ondankbare houding richting de therapeut zijn inspanningen is een reflectie van jouw innerlijk conflict tussen hoofd en hart. Dit doet jouw zelf-genezend vermogen geen goed. Reken niet af met een houding zoals je een product in de supermarkt koopt. Hoewel die houding ook al niet correct is. In deze maatschappij eigenen wij ons iets toe, zodra we betaald hebben. We hebben niet de dankbaarheid in ons hart voor alle mensen hun inspanning en energie welke je instaat stelt om het gekochte product uiteindelijk thuis te consumeren. We vergeten dankbaarheid te tonen in ons hart voor de boer, de producent, de groothandel, de magazijnbeheerder, de vrachtwagenchauffeur, de vakkenvuller en de caissière.

Deze dankbaarheid voor het geheel is nu juist cruciaal om jouw zelf-genezend vermogen te ondersteunen. De saboteurs van jouw mentaal denken dien je zorgvuldig te observeren in deze. Durf je naar de dankbaarheid in jouw hart te gaan? Of is daar nog te veel pijn?

Houding tip 4: Als patient zelf laten betalen voor jouw therapie !

Betaal als patient met jouw eigen geld de consulten en tracht indien mogelijk via de verzekeringsmaatschappij een deel hiervan terug te krijgen. Laat anderen – hoe goed ook bedoeld – niet voor je betalen. Het is jouw eigen ziel die de wens dient te uiten jouw zelf-genezend vermogen te activeren. Een eigen of eigen deelbetaling staat symbool voor de liefde voor jouw ziel en de liefde voor jouw lichaam. Dit is een gevoel vanuit het hart. Zolang de patient teveel pijn in haar of zijn hart heeft is het niet het moment om naar welke therapeut dan ook te gaan. Zelf geen energie of geld besteden aan het harmoniseren van het ziektebeeld staat de activering van het zelf-genezende vermogen in de weg.

Dit zijn de belangrijkste tips energetische therapie!