JyotishaTat

Van overleven naar Leven

Therapeut en verschil psycholoog

Home » Therapeut en verschil psycholoog

Een therapeut geeft therapie. Een psycholoog heeft psychologie gestudeerd en kan therapie geven. En voert dit uit in de rol van psychotherapeut of relatietherapeut. Iedereen die een behandeling geeft is in principe een therapeut.

jyotisha tat energetisch therapeut
energetisch therapeut Jyotisha Tat

Wat is het verschil tussen een therapeut en psycholoog

Therapeuten hebben vaak in tegenstelling tot psychologen een hbo-opleiding gevolgd. Een psycholoog is anders dan een energetische therapeut. Voor clienten is dit verschil niet direct duidelijk. Daarnaast wordt mij vaak gevraagd wat het echte verschil is tussen een energetisch therapeut en een psycholoog.

De moeilijkheid hierbij is dat er twee soorten psychologen zijn en ook nog eens vele soorten energetisch therapeuten met ieder een eigen behandelwijze. Het is uiteraard belangrijk om verschillende therapieën van psychologen en behandelmethoden van energetische therapeuten te overwegen. Je wilt de beste aansluitende reguliere of complementaire zorg ontvangen. Daarom willen we het basis-verschil hier goed uitleggen.

Twee typen therapieën van psychologen

In feite is de persoon die een therapie toepast een therapeut, ongeacht de gebruikte behandelvorm. Er is een groep psychologen welke via gesprekstherapie een analyse maakt en slechts mentale tips en handvaten aanreiken om beter met het probleem om te gaan. Ook is er een groep psychotherapeuten welke naar het gevoel en de locatie van het gevoel toegaan van de client. En dus helemaal op het oplossen van het zielsverdriet gericht zijn. Deze psychotherapeuten sluiten beter aan op het werk van een energetisch therapeut

Verschil psycholoog en energetisch therapeut

Een therapeut is niet altijd een psycholoog, maar een psycholoog is bijna altijd een therapeut. Een energetisch therapeut is sterker ontwikkeld op gevoelsniveau dan een psycholoog. Hierdoor kan er ook zielsverdriet aangevoeld worden vanuit de zwangerschap en de eerste zeven levensjaren. Deze periode van iemands leven is de basis voor terugkerende problemen van een client. Lost de bron uit het verleden niet op dan blijven de problemen in het nu terugkomen. Vaak zijn clienten conditioneringen en traumatische ervaringen vergeten uit die vroege kindertijd. Gesprekstherapie en psychotherapie helpen dan minder goed. 

Psycholoog of energetisch therapeut?

Het kan voorkomen dat zielsverdriet niet van de client zelf is. Dat een client niet doorheeft met een probleem rond te lopen wat niet van hem of haar is. Het komt vaak voor dat clienten rondlopen met zielsverdriet van ouders of zelfs grootouders. Ook dan helpt gesprekstherapie niet. Net als de psychotherapeuten worden energetische therapeuten geassocieerd als professionele collega’s. En deze zijn normaliter aangesloten bij een beroepsvereniging. Het belangrijkste verschil is dat een psycholoog met begeleiding en behandeling zich meer op het individu richt terwijl de energetisch therapeut zich op het hele systeem en leven richt. Kind, ouder en grootouders vanaf de conceptie tot in het heden. 

Hulp nodig?

Heb je psychische klachten en denk je dat je hulp nodig hebt? We adviseren om jouw klacht of vraag voor te leggen door  023-7852710 te bellen. Wij kunnen je dan persoonlijk advies geven en desgewenst een afspraak inplannen voor de energetisch therapeut.